Išvydus politiką prie Seimo atvykus pasiremiant ramentais, Delfi susisiekė su A. Zuoku, kuris papasakojo, kad jam plyšo kelio meniskas, kurį neseniai teko operacijos metu susiūti.

„Dabar dvi savaites reikės būti su ramentais, nes negaliu sulenkti kojų“, – sakė jis.

Pasiteiravus, kaip patyrė šią traumą, politikas atskleidė, kad tai įvyko per ilgą laiką ir įvairius sporto užsiėmimus.

„Trauma pasiekė tokį lygį, kad reikėjo operacijos įsikišimo“, – Delfi komentavo A. Zuokas.

Jis taip pat pridūrė, kad savaitę laiko prabuvo namuose, o pavargus su ramentais apsilankė viename renginyje ir nusprendė atvykti į mitingą prie Seimo.

„Nuėjau palaikyti žmonių, kurie susirinkę išreikšti savo protestą prieš tikrai ydingą nekilnojamojo turto pasiūlymą iš Vyriausybės“, – kalbėjo jis.

Artūras Zuokas, mitingas

Delfi primena, kad 11 valandą prie Seimo susirinko keli šimtai žmonių su vėliavomis ir plakatais, vėliau žmonių skaičius išaugo. Policijos atstovė Delfi informavo, jog jų buvo apie 2,5 tūkst.

„Grįžta reketas NT mokesčių pavidalu“, „Ateityje NT mokestis = benamis žmogus“, „Pareigūne apgink Lietuvos ateitį, o ne šaikos savivalę!“, „Ši Vyriausybė tautos pamotė“, „Prezidente, kur tu? Gal pasukai ne tuo keliu!“– tokius ir panašius plakatus rodė mitinguojantys asmenys.

Renginio metu plazdėjo Lietuvos vėliavos, vėliavos su Vyčiu, Gediminaičių stulpais, Žemaitijos ir Biržų regiono simboliais, „antrosios Lietuvos“ simbolika.

Pas mitinguotojus prie Seimo atėjo parlamentarai Petras Gražulis, Mindaugas Puidokas, Beata Petkevič, Dainius Kepenis, Lukas Savickas, Kęstutis Mažeika, Algirdas Stončaitis, buvęs kariuomenės vadas Valdas Tutkus, dalyvių gretose taip pat pasirodė Antanas Kandrotas-Celofanas, Laurynas Ragelskis, Andrius Lobovas, Erika Švenčionienė.

„Vienintelis dalykas – šitas Seimas turi eiti lauk!“ – tokiu šūkiu nuo scenos prasidėjo mitingas.

Į sceną užlipęs mitingo organizatorius R. Šimaitis kalbėjo, kad dabar ne valdžia tarnauja žmonėms, o žmonės tarnauja valdžiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)