Mantas prisimena, kad nuo pat pirmosios gruodžio dienos jo šeimos namuose prasidėdavo šventinis laukimas. „Mano tėvelių gimtadieniai gruodį, Kalėdos, Naujieji metai... Šurmulio per šventes ir prieš jas niekada netrūkdavo. Taip pat gruodis yra man labai darbingas laikas, tad reikia labai pasistengti norint šiek tiek nurimti ir pajausti artėjančias šventes, pasidžiaugti žiemos vakarais“.

Geriausias poilsis jam pačiam yra tik namuose. Besiruošdamas šventiniam laikotarpiui jis sutiko į savo namus įsileisti ir žurnalistus bei kartu papuošti savo žaliaskarę. „Puošimas – tarsi nedidelė šventė“, – juokėsi magas.

Pasiteiravus, kaip papuošta eglė jam atrodo gražiausia, vyras nedvejodamas atsakė, jog nors ir minimalizmas yra gražu, jam taip nepavyksta. Kasmet ant jo eglės atsiduria daugybė įvairiaspalvių žaisliukų, kurie turi ir savo istorijas ar net charakterius. „Kai kurie jų stiklapučių rankų darbas, su dailininkų piešiniais, o kiti – tiesiog šaunios artimųjų dovanos“, – vardijo jis.

Jis įsitikinęs, kad kalėdinė eglutė turi atspindėti namų šeimininkų charakterius, o ją puošiant nereikėtų laikytis jokių taisyklių. Neseniai vienoje parduotuvėje jis netikėtai aptiko maišą kankorėžių, kurie ir tapo šiųmetės eglės papuošimu. Tokie neįprasti žaisliukai jam primena apsnigtą mišką žiemą.

„Tikriausiai visiems labiausiai įsimenantis žaisliukas yra spalvotos kaukolytės, kad ir kaip keistai tai beskambėtų. Tai meksikietiško tipo (ang. Sugar skull) spalvoti žaisliukai, kaip maži meno kūriniai, vienoje mažoje juos rankdarbių išparduotuvėje pamačiau užmestus ir iškart visus nusipirkau. Nuo viduramžių šis simbolis turėjo gerą reikšmę – jis primindavo, kad čia ir dabar, kasdien reikia nepamiršti džiaugtis gyvenimu ir jį branginti“.

Kadangi Mantas puikiai sutaria su tėvais, ir dabar, visai kaip vaikystėje, kartu lanko kalėdinius renginius, susitinka jaukiems pokalbiams bei linksmai praleidžia laiką kartu su artimaisiais. Tačiau kadangi šventinis laikotarpis dirbant šou pasaulyje yra pats intensyviausias, dažniausiai ramūs pasisėdėjimai su draugais laukia jau šurmuliui pasibaigus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)