Vėliau jis buvo daugybės garažuose grojančių grupių lyderis, kol galiausiai pasinėrė į aktorystę.

Viskas prasidėjo nuo to, kad devintojo dešimtmečio pradžioje lankantis Los Andžele J. Deppo dabar jau buvusi žmona Lori Anne Allison supažindino jį su aktoriumi Nicolasu Cage‘u.

Pradedantysis aktorius debiutavo kine 1984 m. juostoje „Košmaras Guobų gatvėje“ („Nightmare on Elm Street“). Vis dėlto žvaigžde jis tapo 1987 m. pakeitęs aktorių Jeffą Yagherį slapto policininko Tommy Hansono vaidmenyje populiariame televizijos seriale „21 Jump Street“.

1990 m. po daugybės vaidmenų paaugliams skirtuose filmuose aktorius dar kartą sublizgėjo 1990 m., kai režisierius Timas Burtonas pasiūlė jam pagrindinį vaidmenį juostoje „Edvardas Žirkliarankis“ („Edward Scissorhands“). Po šio filmo sėkmės J. Deppas atrado savo nišą kaip rimtas, šiek tiek paslaptingas, išskirtinis aktorius, nuolat pasirenkantis vaidmenis, kurie nustebina ne tik kritikus, bet ir žiūrovus.

Aktorius nuo to laiko filmavosi vienoje juostoje po kitos ir sulaukdavo vis palankesnių kritikų vertinimų bei didesnio populiarumo žiūrovų tarpe. 1994 m. jis vėl grįžo prie darbo su režisieriumi T. Burtonu ir gavo pagrindinį vaidmenį jo filme „Edas Vudas“ („Ed Wood“). 1997 m. jis vaidino slaptą FTB agentą tikrais faktais paremtame filme „Donis Brasko“ („Donnie Brasco“), čia jis vaidino su Alu Pacino. Dar po metų jis pasirodė juostoje „Baimė ir neapykanta Las Vegase“ („Fear and Loathing ir Las Vegas“), režisuotoje Terry Gilliamo.

1999 m. J. Deppas darbavosi mokslinės fantastikos filmo „Astronauto žmona“ („The Astronaut‘s Wife“) filmavimo aikštelėje. Tais pačiais metais jį dar kartą pakvietė režisierius T. Burtonas filmuotis „Raitelyje be galvos“ („Sleepy Hollow“), kur aktorius puikiai atliko Ichabodo Crane‘o vaidmenį.

Per savo karjerą J. Deppas suvaidino daugybę įsimintinų vaidmenų. Tarp jų ir inspektoriaus Fredo Abberline‘o dar vienoje tikrais faktais paremtoje juostoje „Iš pragaro“ („From Hell“), pastatytoje 2001 metais. Jam pavyko gauti vaidmenį 2003 m. Roberto Rodriguezo juostoje „Kartą Meksikoje“ (Once Upon a Time in Mexico“), kur jis vaidino kartu su Antonio Banderasu ir Salma Hayek.

Tais pačiais metais jis pradėjo filmuotis ypatingo susidomėjimo sulaukusiame filme „Karibų piratai: Juodojo Perlo užkeikimas“ („Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl“), kur vaidino kapitoną Jacką Sparrow – tai vaidmuo, įkandamas tik tokiems aktoriams, kaip J. Deppas. 2005 m. jo laukė dar viena juosta su tuo pačiu T. Burtonu – naujas Roaldo Dahlo romano „Čarlis ir šokolado fabrikas“ („Charlie and the Chocolate Factory“) pastatymas.

Asmeniniame gyvenime J. Deppas buvo kelis kartus susižadėjęs ir tik kartą vedęs. Jis susitikinėjo ne su viena garsia moterimi, tarp kurių buvo aktorės Jennifer Grey ir Winona Ryder bei modelis Kate Moss. Nuo 1983 iki 1985 metų jis buvo vedęs savo grimuotoją Lori Anne Allison.

Dabar J. Deppas yra susižadėjęs su prancūzų dainininke ir aktore Vanessa Paradis. Pora augina du vaikus – 1999 m. gimusią dukrą Lily Rose Melody bei 2000-aisiais gimusį sūnų Jacką.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją