„Abu su žmona riedučiais važinėjome tik vaikystėje, tačiau, kaip galimą laisvalaikio leidimo būdą ir suaugus, atradome visai neseniai, – sako jis. – Labai rekomenduojame visiems išmėginti – juk taip gera būti lauke ir nesustabdomai lėkti, kur akys veda“. Žinomas TV laidų vedėjas įsitikinęs, jog bendras pomėgis vienija šeimos narius, o pasaulis būtų gražesnis ir smagesnis, jei kiekviena šeima rastų sau mielą ir tinkamą bendrą laisvalaikio leidimo būdą.

Jo žmona Indrė mano, kad visada galima atrasti mėgstamą užsiėmimą, jei prisimeni vaikystę, kas tada buvo smagu: „Vaikystėje patyriau ne vieną smagų nuotykį, nes laiką leisdavau labai aktyviai. Esu daug ką išbandžiusi – važinėjau riedučiais, dviračiu, paspirtuku... Net riedlente! Žinoma, keliai nuolat būdavo nubalnoti, – su šypsena prisimena vaikystę Indrė Stonkuvienė. – Norėjosi viską išmokti, išbandyti. Pavyzdžiui, tada buvo madinga važinėtis riedučiais tik su dviem ratukais, tad iš riedučių išimdavau po du viduriniuosius ir likdavo tik priekiniai ir užpakaliniai, taip būdavo lengviau užšokti ant laiptelių ir pačiuožti.“

Dabar, gimus dukrelei, kiekviena Stonkų diena yra aktyvi: „Mažas vaikas visur lipa, bėga, čiupinėja, nori pažinti pasaulį, ir ta pažintis kartu su juo yra labai įdomi. Kai dukrytė užmiega, nesėdime namuose – einame pasivaikščioti“, – pasakoja Indrė. Stonkai tikisi, kad kai dukra paaugs, visi kartu galės važinėtis riedučiais. Jauna šeima Vilniuje, kuriame gyvena, randa puikių vietų važinėtis riedučiais parkuose, dviračių takais, tad šia pramoga, jų manymu, galėtų užsiimti daugiau aktyvų gyvenimo būdą mėgstančių žmonių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)