Tokią bylą nagrinėja Klaipėdos miesto apylinkės teismas. Jis 2011 metų gruodį ir paskelbė, jog aktorė Gileta Eglė Jackaitė yra kalta dėl sukčiavimo, dokumentų klastojimo, dėl kurio jai buvo mokėtos per didelės motinystės išmokos.

Teismas jai skyrė 20 tūkst. 800 litų baudą. Teismas ją taip pat įpareigojo dar 22 tūkst. 334 litus solidariai su aktorę nekilnojamojo turto bendrovėje įdarbinusia Erika Kebečiūte grąžinti „Sodrai“.

Aktorė šį sprendimą apskundė Lietuvos Aukščiausiajam teismui. Tačiau 2012 metų lapkritį buvo paskelbta, kad motinystės išmokų pasisavinimo ir dokumentų klastojimo byloje E. Jackaitė yra nuteista pagrįstai.

„Aš nebesiginčiju, ar esu kalta, ar nekalta. Baudą jau seniai sumokėjau. Kadangi praėjo pakankamai laiko, jog galiu kreiptis dėl teistumo panaikinimo, advokatas ir patarė taip elgtis. Tiesą sakant, šis faktas netrukdo man gyventi, niekas, kas nori mane samdyti, neprašo įrodymų, kad esu neteista. Tačiau gyvename teisinėje valstybėje, yra galimybė siekti, jog teistumas būtų panaikintas, šis įrašas mano biografijoje nėra malonus, todėl ir naudojuosi galimybe siekti, kad jo nebeliktų. Visa ta istorija tokia nemaloni, kad net nebenoriu prisiminti“, – kalbėjo E. Jackaitė.

Ir Klaipėdos miesto apylinkės, ir Aukščiausias teismas konstatavo, jog E. Jackaitė pasinaudojo bendrove „4 Real“. Teismas nustatė, kad apgaule buvo įgyta 24 tūkst. 913 litų motinystės pašalpos bei apgaule buvo siekiama įgyti 119 tūkst. 413 litų motinystės (tėvystės) pašalpos, tačiau šios nusikalstamos veikos dėl prokuratūros, „Sodros“, FNTT Vilniaus apygardos valdybos pareigūnų veiksmų, nebuvo baigtos nuo kaltininkų valios nepriklausančių aplinkybių – atliktas tyrėjų darbas užkirto kelią apgaule siektos išmokos pasisavinimui.

E. Jackaitė esą per dideles motinystės išmokas gavo todėl, jog, kai pasijuto nėščia, ji įsidarbino minėtoje bendrovėje, kur jai neva buvo mokamas itin didelis atlyginimas. Tai esą siekta, jog gimus kūdikiui, aktorė gautų dideles motinystės išmokas.

Pati aktorė ne kartą yra sakiusi, jog tiesiog buvo apgauta savo mylimojo ir jųdviejų sūnaus tėvo, kuris esą ir rūpinosi jos įdarbinimo bei atlyginimo reikalais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (156)