Aktorė pasakojo, kad tai įvyko prieš penkerius metus.

„Prieš penkis metus prie manęs seksualiai priekabiavo kino režisierius Šarūnas Bartas. Praėjo penkeri metai, bet tai prisimenu tarsi būtų įvykę šį vakarą, kai tai rašau. Laikiau tai paslaptyje, nes maniau, jog tai neegzistuos, jei niekas nesužinos. Bet tai netiesa. Metas sugriauti tylą ir nustoti apsimetinėti, kad tai neegzistuoja. Prašau, neleiskime tam nutikti dar kartą", – anglų kalba savo „Facebook" paskyroje rašė J.Steponaitytė, pridėjusi grotažymę #metoo.

DELFI J. Steponaitytė sakė, kad Š. Bartas į jos kaltinimus neatsakė. Su režisieriumi nepavyko susisiekti ir žurnalistams.

J. Steponaitytė tapo žinoma po vaidmens Alantės Kavaitės kurtame filme „Sangailės vasara". Už šį vaidmenį ji buvo įvertinta "Sidabrinės gervės" apdovanojimu.

Apkaltintas režisierius Š. Bartas dar šį penktadienį už naujausią savo juostą „Šerkšnas“ pelnė apdovanojimą kino filmų festivalyje „Listapad“ (Minskas). Filmas pripažintas geriausiu festivalio režisūriniu darbu.

Garsus režisierius pelnė ne vieną apdovanojimą už savo sukurtas juostas. 1992 metais jis buvo apdovanotas „FIPRESCI“ Berlyno kino festivalio prizu už kino filmą „Trys dienos“.

1995 metais „C.I. C.A. E.“ Š. Bartas pelnė apdovanojimą Torino Tarptautiniame Jauno Kino Festivalyje už kino filmą „Koridorius“. 2000 metais režisierius pelnė „CinemAvvenire“ apdovanojimą už geriausią filmą, atskleidžiantį žmogaus ir gamtos sąsajų aspektą.

2001 metais jis buvo apdovanotas Lietuvos nacionalinė kultūros ir meno premija. Po devynerių metų pelnė „Sidabrinės gervės“ apdovanojimą nominacijoje „Geriausias režisierius“ už kino filmą „Eurazijos aborigenas“ ir „Geriausias vaidybinis filmas“.

Pastaruoju metu socialiniuose tinkluose plinta akcija, kurios metu šou pasaulio atstovai pasakoja skaudžiausias patirtis, susijusias su seksualiniu išnaudojimu. Prie savo pasakojimų jie prideda grotažymę #metoo.

Bene garsiausiai žiniasklaidoje nuskambėjo kino magnato Harvey Weinsteino istorija. Šį garsų vyrą išprievartavimu ir priekabiavimu jau apkaltino dešimtys šou pasaulio atstovių. Po kilusio skandalo jį paliko ir žmona.

Dar šią savaitę dviem išprievartavimais buvo apkaltintas ir aktorius Edas Westwickas, nors pats šou pasaulio atstovas kaltinimus griežtai neigia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1915)