Vilniuje gimusi, tačiau gyvenimą Airijoje kurianti Iveta, sudalyvavusi „Ireland’s Got Talent“ projekte, tapo tikra interneto sensacija. Lady Gagos dainą „I'll Never Love Again“ iš filmo „A Star is Born“ atlikusi paauglė savo pasirodymu sujaudino tūkstančius žiūrovų, o komisijos nariai ne tik plojo atsistoję, bet ir paspaudė auksinį mygtuką, reiškiantį, kad Iveta keliauja į gerokai tolimesnį šou etapą – tiesiogines laidas.

Su DELFI interviu metu bendraudamos Iveta ir jos mama Jelena prisipažino, kad nors dabar pirminės emocijos šiek tiek atslūgo, joms sunku patikėti milžinišku žmonių palaikymu, dėl kurio jos jaučiasi labai dėkingos.

– Susidaro įspūdis, kad po lemtingosios laidos Airijos projekte Iveta tapo labai užimta – jos interviu laukia ir naujienų portalai, ir radijo stotys. Kaip iš tiesų pasikeitė jūsų gyvenimas?

Jelena: Dabar ji gyvena išties labai užimtą gyvenimą. Nutinka ir taip, kad mums būtina viską smulkiai užsirašyti, nes kitaip galime ir pamiršti, kažką praleisti.

Iveta: Žinote, vos per vieną dieną viskas taip stipriai pasikeitė. Pirmiausia, mane parodė per televiziją, visi pamatė, o jau kitą dieną, atrodo, viskas apsivertė aukštyn kojomis. Visi pradėjo kalbėti apie mane ir Airijoje, ir Lietuvoje. Nesuprantu, kas darosi. Viskas taip stipriai pasikeitė. Tačiau esu labai laiminga.

– Žmonių susidomėjimas buvo išties labai didelis ir labai teigiamas, iškart jį pajutote?

J: Galiu nuoširdžiai pasakyti, kad tokio masto palaikymo neįsivaizdavome. Ir Lietuvoje, ir Airijoje Iveta sulaukė labai teigiamo žmonių įvertinimo. Net ir dalyvaujant „Lietuvos balse“ visi pastebėdavo jos talentą, todėl nebuvo abejingų žmonių. Jos pasirodymai visada sukeldavo teigiamas emocijas, tačiau po šio pasirodymo viskas yra dar stipriau. Mes esame lietuviai, bet gyvename Airijoje, tačiau svečioje šalyje mes sulaukėme tik gerų komentarų ir žmonių emocijų. Visi tokie draugiški, palaiko. Čia niekas nežiūri, iš kokios tu šalies, ar tai, kad esi kitos tautybės – jiems jokio skirtumo, jei turi talentą. Tai nuostabu, esu labai laiminga už savo vaiką.

I: Mokykloje bendraamžiai mane taip pat labai sveikino, sakė, kad jie labai džiaugiasi už mane. Mokytojai irgi gyrė, sakė, kad didžiuojasi. Visi labai palaiko, todėl jaučiuosi be galo laiminga.

– Iki „Ireland’s Got Talent“ Iveta dalyvavo Rusijos ir Lietuvos „Balso“ projektuose, kas tuose televiziniuose šou taip traukia, kad ir vėl nutarėte surizikuoti?

I: „Lietuvos balsas“ buvo pirmas toks didelis mano pasirodymas televizijoje, kur visi mane galėjo pamatyti. Aš pripratau prie tos scenos, įgavau šiame projekte patirties, bendraudama su komisijos nariais. Dalyvavimas Rusijoje – irgi buvo didelė patirtis. Žinoma, ten buvau šiek tiek jaunesnė, tačiau esu laiminga, kad turiu tokių etapų savo gyvenime.

J: Kai ji dalyvavo „Lietuvos balse“ ji juto tik geras emocijas, čia ji praėjo iki pusfinalio. Žinoma, kiekvienas tikisi geriausio rezultato, praeiti dar toliau, bet net ir nepatekus į finalą, ji iš šio projekto išsinešė tik pačius geriausius prisiminimus. Netrukus po to ji užsikrėtė tuo, ji norėjo išbandyti save toliau. Pamatėme, kad bus antrasis „Ireland’s Got Talent“ konkurso sezonas, tai Iveta iškart pasakė: „Viskas, einu, aš bandysiu“. Ji norėjo išbandyti save toje šalyje, kurioje gyvena.

– Kas vyksta šio šou užkulisiuose? Ko žiūrovai nemato?

J: Pirmiausia reikėjo nusiųsti anketą su įrašu, kuriame Iveta turėjo dainuoti gyvai. Netiko jokie „Youtube“ įrašai, reikėjo tik gyvo garso tam, kad jie galėtų įvertinti jos balsą. Vos tik nusiuntėme šią formą, jau kitą dieną sulaukėme atsakymo ir kvietimo į atranką. Atvažiavus ten mums nieko daug nepasakė, tačiau leido suprasti, kad Iveta jiems patiko.

I: Viskas įvyko labai greitai.

J: Žinote, su kiekvienais dalyviais viskas vyksta skirtingai. Mums pasiekti atrankas pavyko greičiau, kitiems nutinka ir kitaip. Kiekvienas tikisi, bet būna visko. Ivetos atveju viskas klostėsi tarsi per sviestą. Laimei, nepastebėjome jokių sunkumų.

– Ar iškart po savo pasirodymo tikėjaisi tokio stipraus komisijos įvertinimo?

I: Aš tikrai nesitikėjau auksinio mygtuko paspaudimo. Tiesą sakant, sau kėliau gana mažus lūkesčius. Žinoma, svajojau apie tai, aš tikiu savimi, tačiau nenorėjau nusivilti. O kai supratau, kad po mano pasirodymo buvo paspaustas auksinis mygtukas, emocijos lipo per kraštus. Net nežinau, kaip tai paaiškinti. Tiesą sakant, net neatsimenu, kas ten nutiko ant scenos ir ką man pasakė teisėjai, tiesiog stovėjau ten ir verkiau. Jutau didžiulę euforiją.

J: Žinote, kodėl ji negalėjo tuo patikėti? Įprastai tuos auksinius mygtukus komisijos nariai spaudžia tada, kai visi teisėjai pasisako. Pirmiausia jie pakomentuoja ir tik tada jį paspaudžia arba ne. O čia viskas įvyko be jokių komentarų. Būtent dėl to jai buvo šokas. Ji pamatė tik aplink ją krentančius auksinius blizgučius ir nesuvokė, kas darosi. Ji tikėjosi, kad gerai atliks savo kūrinį, išklausys komisijos narių komentarus ir, žinoma, vylėsi, kad išgirs keturis „taip“. Iveta taip pat labai norėjo sulaukti žiūrovų reakcijų, smagu, kad jie ją palaikė.

I: Aš mamai tai ir pasakiau. Aš negalvojau, kad man paspaus auksinį mygtuką, tiesiog tikėjausi, kad bent praeičiau į kitą etapą. O dabar viskas vyko kaip sapne. Aš labai laiminga. Noriu ir toliau dirbti, dabar ruošiamės pusfinaliui.

– Ką veikėte iškart po to filmavimo? Ar pavyko tą naktį užmigti?

I: O, Dieve, kiek emocijų buvo! Mes parvažiavome namo, mano tėtis atrodė kaip vaikas Kalėdų rytą, gavęs pačią geriausią dovaną. Jo akys net blizgėjo iš džiaugsmo. Mama taip pat buvo labai laiminga, o mano širdis ėmė sparčiau plakti. Net ir grįžus namo tas adrenalinas buvo išlikęs. Negalėjau užmigti, bet buvau labai laiminga.

J: Bet po kelių dienų atsipeikėjome ir Iveta ėmė atsakingai ruoštis. Susisiekėme su šou komanda dėl dainų, dėl projekto eigos ir viso kito. Prasidėjo kitas darbas.

I: Nusiraminome ir jau ėmėmės kitų darbų, ruošiamės pusfinaliui. Duok Dieve, kad praeičiau į finalą, jog viskas būtų gerai. Noriu, kad viską atlikčiau nusiraminusi ir tiesiog pasidžiaugčiau akimirka. Laimėjimas nėra esminis dalykas, svarbiausia, kad parodyčiau, ką aš galiu ir atskleisčiau tikrąją save. Žinoma, jei laimėsiu bus labai smagu, bet ir be pergalės būsiu laiminga. Žinau, kad bus ir gerų, ir blogų komentarų, bet reikia nepaleisti pozityvumo ir eiti toliau.

– Kol kas sulaukiate labai pozityvaus palaikymo, tačiau ar jau ruošiatės, kad netrukus gali pasirodyti ir ne tokios teigiamos žmonių nuomonės, kritika, komentarai?

J: Galime pasidžiaugti, kad prie jos „Ireland’s Got Talent“ įrašo komentarai yra tiesiog nuostabūs – lietuviai, anglai, airiai labai palaiko ją. Neradome blogų nuomonių. Būtent tai labai džiugina ir kelia nuotaiką.

I: Žvelgiu į visas tas žmonių žinutes ir taip gera širdžiai, taip malonu. Noriu, kad žmonės pajaustų tai, apie ką aš dainuoju ir džiaugiuosi, kad, regis, man pavyko perteikti emociją. Noriu tai transliuoti ir toliau, kad klausytojai, net ir turintys sunkų gyvenimą, neprarastų vilties ir siektų savo svajonių, tikslų. Man būtų be galo malonu jiems kiek nors padėti. Po truputį aš pradedu kurti ir savo dainas. Norisi savo kūryba žmonėms suteikti vilties. Paaugusi noriu būti ne tik dainininke, bet ir prodiusere. Taip pat noriu išmokti groti pianinu.

J: O nuo blogų komentarų nepabėgsi.

I: Ir aš tą puikiai žinau. Pas visus taip būna, bet visa tai reikia praleisti pro save ir eiti toliau. Žinau, kad bus ir blogų komentarų, esu tam pasiruošusi. Viskam reikia pasiruošti, nes gyvenime ne visada viskas būna gerai – bus ir blogų momentų, na, bet ką jau padarysi. Ačiū Dievui, kol kas to negatyvo nesulaukiu ir matau tik gražias žmonių žinutes. Net neįsivaizduoju, kaip tai gali būti. Esu labai dėkinga. Ačiū, jums labai!

– Iš kur toks stiprus polinkis į muziką?

J: Pas Ivetą talentas yra prigimtis – ji su tuo gimė. Iki projekto Rusijoje ar „Lietuvos balse“ ji neturėjo mokytojo. Ji visko mokėsi pati. Tik po „Lietuvos balso“ ji pirmą kartą pradėjo lankyti profesionalias vokalo pamokas su Rosita Čivilyte, kurią Iveta labai myli.

I: Mes jau daug metų su mama tiesiog dainuojame. Mano mama irgi yra dainavusi, moka groti pianinu, ji man labai padeda šiuo metu. Ji yra didžiausia mano gerbėja.

– Užsienio spaudoje teko skaityti, kad Ivetai įtaką padarė ir jos senelis, kuo jis gabus?

J: Taip, jis – profesionalus būgnininkas, anksčiau grojęs su grupe „Išjunk šviesą“. Jis mėgsta džiazą, turi idealią klausą. Mano tėtis yra labai muzikalus žmogus.

I: Meilę muzikai mano senelis perdavė ir mano mamai, o nuo jos visi tie gebėjimai perėjo ir man.

– Kada persikėlėte gyventi į Airiją?

J: Iveta gimė Vilniuje, kur mes gyvenome su šeima. Į Airiją mano vyras išvyko 2005 metais, o mes su Iveta ten atvykome 2006 metais. Jai buvo 1 m. 7 mėn. Ji buvo visai mažytė, beveik kaip kūdikis, todėl galima sakyti, kad beveik visą savo gyvenimą ji praleido Airijoje.

– Tačiau lietuvių kalbos nepamiršote?

J: Tikrai nepamirštame. Namuose mano vyras su Iveta kalba tik lietuviškai, aš irgi stengiuosi. Kadangi esu rusė, su Iveta pasikalbu ir rusiškai, todėl ji moka kelias kalbas. Mūsų namuose pagrindinė kalba – lietuvių, o už namų ribų Iveta dažniausiai bendrauja anglų kalba. Žinome kitų šeimų, kurios išvykę svetur pamiršta savą kalbą, bet mes stengiamės jos nepamiršti. Mano vyras jokiu būdu nepamiršta Lietuvos. Net ir televiziją žiūrime lietuvišką.

I: Kadangi turiu lietuvišką kraują, noriu ir kalbėti lietuviškai. Noriu tai savyje išlaikyti. Su šeima dažnai valgome ir lietuvišką tradicinį maistą – cepelinus, bulvinius blynus, šaltibarščius.

– Ar yra bent menkiausia galimybė, mintis, kad Iveta grįžtų gyventi į Lietuvą?

I: Kol aš tai sunkiai galiu įsivaizduoti. Nelabai noriu į Lietuvą ir nelabai planuoju ten grįžti, nes kai užaugsiu planuoju įstoti į muzikos koledžą, studijuoti Anglijoje arba JAV. Aš visada būsiu lietuvė, bet karjeros noriu siekti Anglijoje arba JAV.

J: Smagu, kad iš lietuvių gavome tiek daug palaikymo, labai malonu, ačiū.

I: Man rašo žmonės, dėkodami, kad garsinu Lietuvą, jie dėkoja ir sako, jog mane palaikys. Tai labai malonu.

– Iveta, kokios muzikos klausaisi laisvalaikiu ir į kokius atlikėjus lygiuojiesi?

I: Mane žavi K-pop muzika (muzikos žanras, kilęs iš Pietų Korėjos) ir grupė BTS, kurie man yra padarę didžiulę įtaką. Žmonės gali sakyti, kad jie tėra paprasta vaikinų grupė, bet jie man labai padėjo iš muzikinės pusės. Pavyzdžiui, vienas jų narys yra prodiuseris ir tą norą būti prodiusere išsiugdžiau būtent iš jo. Jie kartu yra jau 7-erius metus ir jie praėjo pro labai daug ką, man norisi būti panašiai į juos, norisi dirbti, kurti. Pirmąją dainą parašiau, nes buvau įkvėpta jų.

J: Iveta taip juos stipriai myli, kad jai gimtadienio proga nupirkome bilietus į BTS koncertą Anglijoje.

I: Esu laiminga, kad galėsiu pamatyti žmones gyvai, kuriais aš taip žaviuosi ir kurie man padėjo visapusiškai. Tiesa, man patinka ne tik BTS. Jei aš noriu išmokti kažką naujo su savo balsu, klausau Arianos Grande gyvus pasirodymus, Celine Dion, Demi Lovato, Arethos Franklin, Christinos Aguileros. Visi šie žmonės yra labai talentingi, o aš stengiuosi iš jų išmokti, kaip galima kontroliuoti, valdyti savo balsą.

DELFI primena, kad Ivetą „Ireland’s Got Talent“ žiūrovai išvys jau balandžio 6 dieną šou pusfinalio metu tiesioginėje transliacijoje.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (423)