Interviu buvo spausdintas žurnalo „Aš Ikona“ 4 numeryje.

- Ką jums pačiai reiškia apsinuoginimas prieš žiūrovus?

- Atviros scenos turi nešti tam tikrą žinią. Apsinuoginti vien dėl apsinuoginimo yra tuščia. Šiais laikais nieko nuogu kūnu nenustebinsi. Tiesa, man juokinga, kai, ypač Lietuvoje, net moters spenelis yra tabu. Manau, kad pasaulyje yra daug baisesnių dalykų nei nuoga moters krūtinė. Tam, kad nešokiruotų žmonių, kino kūrėjai dažnai priversti nerodyti nuogo kūno, nes gali netekti dalies auditorijos dėl to paties amžiaus cenzo. Kritikai, kurie juokiasi, kad lietuviai nemoka filmuoti nuogų kūnų, neįvertina to, kad kūrėjams yra uždėti rėmai.

- Kaip vyksta intymių scenų filmavimas? Ar sunku nusirengti stebint filmavimo grupei?

- Filme „Ekipažas“ kiekvieną dieną už kadro dirbo 60 žmonių. Filmuojant intymią sceną aikštelėje buvo tik garsistas, kuris dirbo nusisukęs nuo mūsų, buvo operatorius, kuris filmavo, prie monitoriaus sėdėjo režisierius, viena grimerė ir pagrindinis operatorius. Iš viso – penki žmonės.

Visa komanda supranta, kad ta intymi scena nėra smagumas ar juokinga, tai iš tiesų yra intymu. Juk drabužis žmogų apsaugo ne tik nuo akių, bet ir nuo kitų minčių. Smagu, kad profesionali komanda tai visada supranta – visi nori gero rezultato, todėl niekas neketina aktorių nervinti ar padaryti kažką nepatogaus.

Agnė Grudytė

- Prieš tokias scenas reikia dirbti su savimi?

- Yra daug sunkesnių scenų nei kūno apnuoginimas. Netgi scenose, kur reikia apnuoginti kūną, pirmiausia dirba tavo akys, širdis ir balsas. Nuogas kūnas yra tik priedas, daug svarbiau yra transliuojama žinutė.

Jei kalbame apie meilės sceną, žiūrovas turi iš tiesų patikėti, kad tu jį myli. Negali galvoti, kaip tu atrodysi, net jei esi nuogas. Turi visiškai pasitikėti kartu dirbančiais žmonėmis. Žinoma, tokios scenos reikalauja susitelkimo, kad jos neatrodytų banaliai. Man atrodo, kad lengviau nusirengti, nei atvirai išsikalbėti.

- Koks apima jausmas žiūrinti į save didžiajame ekrane? Esate pati sau kritiška?

- Aš privalau į save žiūrėti, nes tai – mano mokamoji priemonė. Dar niekada nemačiau savo darbo, kur viską būčiau padariusi idealiai. Jei galvoji, kad viską žinai, su tavimi tikriausiai ne viskas yra gerai, nebetobulėji. Tiesa, pati dažnai nustembu, kad visai gražiai atrodau (juokiasi).

"Valentinas vienas"

- O kaip jūsų antroji pusė reaguoja į tokias scenas? Ar jis apskritai reaguoja?

- Labai geras klausimas, ar jis apskritai reaguoja (juokiasi). Žinau, kad mano vyras manimi pasitiki. Juk tai – mano profesija, mano darbo dalis. Nenusirenginėju kiekvieną dieną. Nedarau to dėl smagumo.

Visą interviu su Agne skaitykite IKONA.TV portale ČIA.