Lietuvos dizaineris Aleksandras Pogrebnojus neretai pasisako apie visuomenėje vykstančias aktualijas. Šįkart žinomas drabužių kūrėjas sukritikavo naująjį Beatos Tiškevič-Hasanovos ir Neringos Rekašiūtės projektą.

Šia fotosesija autorės norėjo atskleisti kitokio mąstymo pusę, įgarsinti ne dominuojančią poziciją, kuri garsiai šlovina kariuomenę ir palaiko archajišką vyriškumo sampratą, bet ir paraginti kelti klausimus apie tai.

Anot A. Pogrebnojaus, šis dviejų jaunų merginų projektas jam atrodo, kaip gera reklamos kampanija.

„Aišku aš puikiai suprantu, kad šito projekto esmė yra jo iniciatorių Beatos Tiškevič-Hasanovos ir Neringos Rekašiūtės savireklama (kitą kartą siūlyčiau pasirinkti temą, kurią labiau išmanote), o šiuos naiviai pašukuotus kareivėlius jos kaip kokios generolės blogietės išnaudojo savo projekte, kaip kokią objektyvų-patrankų mėsą", - DELFI rašė dizaineris.

Menininko nuomone, šauktinių grąžinimas yra teigiamas dalykas Lietuvoje.

„Bet visam šitam sukeltam šaršale dėl šauktinų kariuomenės gražinimo visgi yra gerų ženklų, o pagrindinė mano išvada - pagaliau tapome tikrai Europietiška valstybe!" - savo nuomonę dėstė A. Pogrebnojus.

„Tik pagalvokime, prieš kokius 5-10 metų (kai Lietuvoje dar buvo šauktinių kariuomenės) niekas apie tai viešai nerėkavo, o tiesiog tyliai duodavo kam reikia kyšį ir toliau ramiai važinėjo savo riedlentėmis, o dabar kaip koks griaustinis tik BAM!!! Ir nieko negali vargšai padaryti, nes joks gydytojas ar pareigūnas nerizikuos savo karjera dėl vieno ar kito jaunuolio, vengiančio tarnybos".

Aleksandras Pogrebnojus
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (78)