„Jei žmonės „nemirs“, tai reiškia jie turi didelių mąstymo problemų. Šiaip mes gyvename be galo infantilioje visuomenėje, kur žmonės turi didelių mąstymo problemų. Aš tą matau kiekvieną dieną ir tik dėl to nuėjau į politiką, kad žmonėms pasakyti „ei, pabuskit“. Mirsime visi. Nežinau kaip jūs, bet aš ketinu mirti. Žmonės prisimena mirtį, paprastai jos bijo. Ar čia protingo žmogaus mąstymas – aš nežinau. Man atrodo ne. Kadangi mirti ketinu, tai turiu testamentą“, – žodžių į vatą nevynioja A. Maldeikienė.

Kad reikia parašyti testamentą A. Maldeikienė suprato būdama 45-erių. „Parašiau knygą, kaip skaičiuoti pinigus, kuri tapo bestseleriu. Paskutinis jos skyrius buvo apie testamentą. Rašydama tą skyrių supratau, kad yra labai daug niuansų dėl kurių šeima gali turėti problemų, jei nebus testamento. Man tai buvo tarsi „skambutis“, nubėgau pas notarą. Manau, kad kiekvienas save gerbiantis žmogus apie tai mąsto“, – sakė politikė.

A. Maldeikienė teigė, kad jaunimo užmojis rūpintis pensija ir negalvojimas apie mirtį jai kelia juoką.

„Man labai juokinga, kaip jaunimas ruošiasi gyventi pensijoje ir kiek dėmesio skiria iš esmės labai lengvai peržaidžiamam žaidimui apie pensijų kaupimą. Čia yra politinis sprendimas, tas pensijų kaupimas gali būti atšauktas per dvi dienas, kai valstybė neturės pinigų. Tai šituo jie labai rūpinasi, o mirties neatšauks niekas. Ja nesirūpina, o tai reiškia infantilių, emocionalių vaikų kliedesį“, – sakė A. Maldeikienė.

Politikė nenorėtų būti palaidota kaip daugelis žinomų šalies žmonių.

„Kadangi esu mačiusi, kaip atrodo žinomų žmonių laidotuvės Lietuvoje, tai prieš 5-6 metus savo sūnums kategoriškai liepiau, kad jokių laidotuvių nebūtų. Raštu parašyta, kad nebūčiau šarvojama ir tai būtų šeimos ir kelių pačių artimiausių draugų atsisveikinimas.

Kad nebūtų jokio karsto „išstatymo“, nepažįstamųjų raudų, lelijų mėtymo, ėjimo gatvėmis ir viso kito absurdo“, – sakė A. Maldeikienė.

Politikės prašymu, po mirties namuose turėtų būti įvykdytas vienas jos noras: „Turiu mylimą mintį, kad man mirus pagrotų tą muziką, kurią aš mėgstu.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (408)