Žinoma šokėja ir televizijos šokių projektų dalyvė K. Voropaj pasakojo, jog nėštumo metu priaugo net 18 kg, o po jo liko 8 kg, kurių ji norėtų atsikratyti. Moteris juokiasi, kad vėliau ji tiesiog nustojo svertis. Tačiau beveik visą laiką nuo 18 metų jos svoris svyravo nuo 53 iki 57 kg.

„Visada bandžiau sulieknėti iki 54 kg, bet niekaip nesisekė, nes sumažėjo fizinis krūvis, o noras valgyti niekur nedingo. Mano mitybos įpročiai yra baisūs. Mėgstu skaniai ir daug pavalgyti. Ypač mėgstu miltinius patiekalus ir padažus. Nuo bulvių jau pavyko atprasti, todėl visada kovoju su savo protu, bandydama pagaliau išmokti valgyti mažomis porcijomis ir sveikai“, – su šypsena pasakojo ji.

Katerina taip pat užsiminė, jog laiko save silpnavale. „Neseniai grįžau iš atostogų, todėl vėl bandau susiimti ir skaičiuoti kalorijas bei maitintis sveikai. Tikiuosi, šį kartą man pasiseks“, – pasakojo ji.

Šiuo metu ji sportuoja tik turėdama laisvo laiko. Kartais į sporto salę užsuka ir penkiskart per savaitę, tačiau pasitaiko, jog sporto salėje apsilanko tik kartą per mėnesį.

„Namuose sportuoti neprisiverčiu, nors keliskart bandžiau, bet ištverdavau tik mėnesį, o vėliau aptingdavau, tad, manau, sporto salė yra geras paraginimas, nes ateini ir pamatai sportuojančius bei puikiai atrodančius žmones,“ - sakė ji.

Paklausta apie treniruotes, kurias mėgsta lankyti dažniausiai, K. Voropaj papasakojo apie visam kūnui skirtas grupines treniruotes. „Tačiau paskutiniu metu daugiau laiko praleidžiu salėje. Pradedu nuo apšilimo, o vėliau pereinu prie treniruoklių. Žinoma, vis dar vedu ir šokio pamokas, per kurias pakankinu savo mokines ir pati gerai paprakaituoju (juokiasi).

Tačiau iki šiol kovoju su likusiais kilogramais. Bandžiau įvairias dietas, po kurių prisirydavau kaip kiaulytė ir visi kilogramai sėkmingai sugrįždavo (juokiasi). Tačiau šiuo metu suprantu, kad geriausia kova su svoriu – tai režimas, sveika mityba ir sportas. Manau, kad jei turėčiau daugiau valios ar tikslą, dėl ko turėčiau stengtis, būtų lengviau. Turbūt suvokimas, kad turėčiau stengtis tik dėl savęs, dar neatėjo“, – pasakojo moteris.

Žinoma šokėja sako, jog dažniausiai ji užkandžiauja vakarais, kai ateina ramus metas apmąstymams. „Manau, kad dažnai kovoti su papildomais kilogramais trukdo mąstymas. Dažnai gailimės savęs ir randame priežasčių pasilepinti maistu.

Nėra nieko neįmanomo. Tiesiog kartais netaisyklingai nusistatome prioritetus ir patys nesuprantame, kad žalojame save. Pradėti reikia nuo mąstymo keitimo, o ne nuo badavimo. Kai suvoksime, kaip save mylime, kokie aktyvūs norėtume būti senatvėje, ir, žinoma, geriau jaustis ir džiaugtis savo gyvenimu, kūnu bei sveikata, tuomet, manau, būtų daug lengviau padėti sau pasiekti norimus tikslus.

Pasiteiravus, ar stresas, kuris kilo po skyrybų su žinomu aktoriumi Ramūnu Rudoku, taip pat paveikė formas, moteris išdavė, jog po iširusių santykių pradėjo daugiau laiko skirti sau. „Man tai buvo geras spyris ir rūpinimosi savimi pradžia. Turėjau iš naujo paskirstyti savo prioritetus. Nereikia bijoti permainų. Dažniausiai tai, kas vyksta, būna į gerą. Mylėkite save, gerbkite kitus ir būsite laimingi“, – besišypsodama pasakojo pašnekovė.

Trenerio patarimai:

1. Atliekant pratimą „žirklės“ svarbu šiek tiek pakelti galvą nuo žemės tam, kad nugaros apačia nebūtų pakilusi. Kojos turėtų būti pakeltos 30 laipsnių kampu.

2. Pastarąjį pratimą reikėtų kartoti 4 serijas po 20 kartų.

3. Atliekant kojų pritraukimus link savęs nepamirškite nugarą laikyti tiesią.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)