Dana International

Pamenate, kas 1994 metais laimėjo Euroviziją? Dana International. Ji turėjo ne tik puikų balsą, įsimenančią dainą, bet ir tuomet daugelį šokiravusią biografiją: Dana International tebuvo jos sceninis vardas. Ji gimė kaip Yaronas Cohenas, tačiau supratusi, kad viduje yra mergina, pasikeitė lytį ir pasivadino Sharon Cohen.

Jenna Talachkova

Jenna Talachkova yra Kanados modelis, išgarsėjęs po to, kai buvo diskvalifikuota iš Mis Kanados rinkimų ir vėliau laimėjo teismą prieš konkurso organizatorius. Žinoma, išmesta iš dalyvių ji buvo todėl, kad gimė vyriškos lyties.

Savo virsmą į moterį ji pradėjo būdama 14. Devyniolikmetės gražuolės jau buvo neįmanoma pavadinti vyru...

Carmen Carrera

Carmen Carrera 1985 metais gimė kaip Christopheris Romanas. Ji išgarsėjo persirengėlių realybės šou, vėliau pasirodė keliuose filmuose. Dabar Carmen dalyvauja AIDS kampanijose, demonstruoja madas ir yra dažnai kviečiama į pokalbių šou.

Isis King

JAV modelis ir dizainerė Isis King buvo pirmoji translytė moteris, dalyvavusi realybės šou “Kitas Amerikos Top Modelis”. Nors 1985 metais ji gimė vyriškos lyties, pati Isis sako, kad nuo pat mažens jautėsi mergaite. Tiek vidumi, tiek savo išore.

Laverne Cox

Laverne Cox išgarsėjo savo vaidmeniu seriale “Orange is the New Black”. Be to, ji buvo pirmoji ir kol kas vienintelė translytė moteris, nominuota prestižiniam “Emmy” apdovanojimui.

Janet Mock

Žurnalo “People” vyriausioji redaktorė daugeliui sukėlė šoką, kai 2011 metais viešai prisipažino, jog gimė berniuku ir, būdama aštuoniolikos, Tailande pasidarė lyties keitimo operaciją. “Aš gimiau, kaip gydytojai tai vadina, berniuko kūne, tačiau, nepaisant lyties keitimo operacijos, aš nuo pat gimimo buvau mergaitė”, - interviu sakė J. Mock.

Kelly Van der Veer

Kelly Van der Veer laikoma viena žymiausių Nyderlandų translyčių moterų. Ji gimė 1980-aisiais ir sako nuo pat pradžių žinojusi, jog gamta padarė klaidą. Gražuole tapusi translytė išgarsėjo “Big Brother” realybės šou.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (216)