Egzotiška Madonnos (54) dieta paverčia ją jaunuole

Madonnos figūros turėtų pavydėti net ir jaunos merginos. Stangrus pilvo presas, lieknos kūno linijos. Scenos karalienė sako, kad norėdama palaikyti tokią figūrą ji ne tik intensyviai sportuoja, bet ir laikosi dietos, kurios pagrindas – lietuviams neįprasti maisto produktai.

„Dietos metu valgau daržoves, žuvį, tačiau daugiausiai sojų varškės ir jūrinių dumblių. Visiškai atsisakiau mėsos, duonos ir pieno produktų“, – atskleidžia moteris.

Visai neseniai asmeninis Madonnos treneris Kimas Li žiniasklaidai teigė, kad dainininkės kūno linijos – lyg 25 metų moters. „Taip yra todėl, kad ji kiekvieną dieną bent dvi valandas skiria sportui, o sveiką mitybą propaguoja jau ilgus metus“, – išdavė Kimas.

Claudios Schiffer (42) iškrovos dienos trunka savaitę!

Seksualiojo modelio C.Schiffer figūrą drąsiai galima įrašyti į pačių seksualiausiųjų sąrašą. Moteris gali didžiuotis stangriu kūnu ir puikia figūra. Tiesa, kad tokį galėtų demonstruoti, Claudia turi nemažai pasistengti. Modelis laikosi dietos, kurios metu per dieną reikia suvartoti vos 1200 kalorijų. Tokia dieta trunka penkias dienas – šeštąją galima valgyti viską. „Po penkių iškrovos dienų, šeštoji – kompensacija už griežto mitybos rėžimo savaitę“, – atvirauja moteris. 

Dietos metu C.Schiffer stengiasi valgyti tik sveikus ir pilnaverčius produktus – šviežius vaisius, daržoves ir uogas. Modelis neatsisako ir natūralaus jogurto. Norėdama pavalgyti sočiau, gražuolė renkasi vištienos krūtinėlę, ryžius.

Lady Gaga (26) paslapčia svajoja apie greitąjį maistą

Neseniai Lietuvoje įspūdingą koncertą surengusi ekscentriškoji Lady Gaga rūpinasi savo figūra. Tai patvirtina ypač artimi atlikėjos kolegos, kurie teigia, jog norėdama sulieknėti, mergina laikosi ypač griežtos dietos. Mitybos racioną keičianti scenos žvaigždė yra priversta valgyti šviežias daržoves, vaisius, paukštieną ir kitą liesą mėsą. Pati mergina teigia, kad laikytis dietos jai yra labai nemalonu ir ji nori kuo greičiau ją pabaigti. Valgydama beskones salotas, ji svajoja apie greitąjį maistą, gruzdintas bulvytes, mėsainius ir grietinėlės ledus.

Lady Gaga užsienio leidiniams yra ne kartą minėjusi, kad stengiasi kiekvieną dieną sportuoti. „Kiekvieną dieną bent 25 minutes skiriu mankštai, kuri padeda išjudinti kūną. Noriu, kad mano kūnas būtų tvirtas ir stangrus“, – moteriškomis paslaptimis dalijosi garsenybė.

Tiesa, pastaruoju metu superžvaigždė yra gerokai pastambėjusi ir dėl to sulaukia pašaipų. Taigi, Lady Gaga, gal pats metas vėl pagalvoti apie griežtesnį maisto rėžimą?

Devynių dienų dieta, arba kaip lieknėja Laima Vaikulė (58)

Garsi latvių atlikėja Laima Vaikulė ne kartą yra pasakojusi apie dietas. Jos vardu pavadinta ypač veiksminga dieta padeda atsikratyti nemažai svorio. Dietos pagrindas – maistingų produktų atsisakymas.

„Esmė paprasta – reikia valgyti tik ryžius, vištieną ir obuolius. Dietos laikausi tada, kai reikia labai greitai numesti 3-5 kilogramus. Ir man visada pavyksta“, – teigia puikiai atrodanti 58 metų moteris.
Dainininkė, paklausta apie tobulas kūno linijas, sako, kad pagrindinė grožio paslaptis – iškrovos diena vieną kartą per savaitę.

„Jos metu geriu tik vandenį, kavą ir arbatą. Šis receptas ne tik tobulina figūrą, bet ir išvalo organizmą bei odą“, – grožio paslaptis atskleidžia Laima.

Victorios Beckham (38) penkių saujų dieta

Buvusi muzikos grupės „Spice Girls“ narė, žymus modelis ir tiesiog seksuali moteris V.Beckham, norėdama išlaikyti dailias kūno linijas, privalo stengtis kiekvieną dieną. Gražuolė turi asmeninę dietologę, kuri sudaro mitybos tvarkaraštį kiekvienai dienai. „Victoria labai rūpinasi savo figūra. Kiekvieną kartą, kai tik susitinka su manimi, klausinėja, ar tinkamai derina maisto produktus ir ar pasirinkta mityba nepakenks jos kūno grožiui“, – tvirtina stiliaus ikonos dietologė Monica Grenfell.

Anot jos, užkandžiams moteris dažniausiai renkasi tik bananus, riešutus ir morkas. Po ketvirtojo vaiko gimimo, Victoria nusprendė laikytis penkių saujų dietos – per dieną moteris suvalgydavo tiek maisto, kiek telpa penkiose saujose. Artimi žvaigždės draugai sako, kad besilaikydama šios dietos, Victoria stengdavosi bent jau paragauti mėgstamiausių maisto produktų. Moteris kūną tobulina ne tik griežtomis dietomis, bet ir sportu. Kiekvieną dieną ji atlieka įvairius pilateso pratimus, kurie padeda stangrinti kūną.

Žvaigždės receptas

Lapiniai kopūstai – puikus užkandis. Juo mėgaujamės su visa šeima. Tai nekaloringas, sveikas ir tikrai gardus patiekalas, paruošiamas vos per pusvalandį

Lapinių kopūstų traškučiai pagal V.Beckham

Jums reikės:
Kilogramo lapinių kopūstų,
Druskos,
Pipirų ir prieskonių pagal skonį.

Lapinius kopūstus atskirkite nuo kotelio. Sudėkite į dubenį, užpilkite vandeniu ir kruopščiai išplaukite. Išplovę, labai gerai nusausinkite ir supjaustykite mažais gabalėliais. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C, kepimo formą padenkite sviestiniu popieriumi ir sudėkite traškučius. Kiekvieną iš jų apibarstykite druska, pipirais ir kitais mėgstamais prieskoniais. Traškučius kepkite 15-20 minučių, kol kopūstai šiek tiek apskrus ir taps sodriai žalios spalvos.

Psichologės komentaras

Kodėl žmonės laikosi įvairių nepatikrintų ir net drastiškų dietų? Apie tai pasakoja psichologinio konsultavimo ir psichoterapijos centro „Invito“ vadovė Marija Vaštake.

Pagrindinės dietų laikymosi priežastys

Maistas gali būti meilės pakaitalas. Kai skrandis prisipildo maistu, kiti poreikiai atitolsta. Šiuo metodu naudojasi žmonės, kuriems gyvenime trūksta artumo, meilės. Maistas tampa meilės, artimų santykių pakaitalu, žmogus atsiduria užburtame rate – problema išlieka, bet prie jos prisideda dar kita – priaugę kilogramai.

Stresinės situacijos. Neretai ištikus stresinei situacijai, griebiamasi kąsnelio. Tai suteikia ramybės jausmą. Laikui bėgant išsivysto žalinga streso įveikimo strategija – stresas „suvalgomas“ gardžiu kąsneliu. 

Neturėjimas laiko pavalgyti. Mūsų spartus gyvenimo tempas kartais tampa kliūtimi reguliariai maitintis. Neretai mes tiesiog užkandžiaujame arba sočiai prisivalgome vakarais, kad atsipalaiduotume po sunkios darbo dienos. Toks gyvenimo būdas yra žalingas organizmui, sukelia nuovargį.

Kaip su tuo kovoti? Jei antsvorio problema jau yra, labai svarbu sugebėti įvardyti jos priežastį, o ne karštligiškai laikytis įmantrių dietų, kurios neduos rezultato, jei neišsiaiškinsite nereikalingų kilogramų priežasties. Labai svarbu išmokti analizuoti tai, kas su jumis vyksta. Taigi, visų pirma, yra psichologinė svorio korekcija, o tik paskui dietos ir kiti lieknėjimo būdai.

Daugiau straipsnių apie užsienio žvaigždes ieškokite naujausiame nemokamo žurnalo MIESTE numeryje