Posėdžio pradžioje M. Jefremovas pranešė, kad šiandien nedalyvaus kita jo advokatė Jelizaveta Šargorodskaja, skelbia starhit.ru. Taip pat aktorius padarė skambų pareiškimą: „Jūsų šviesybe, pripažįstu savo kaltę.“

Priminsime, kad šių metų birželio mėnesį dėl M. Jefremovo kaltės Maskvos centre įvyko automobilių avarija. Transporto priemonės, į kurią atsitrenkė girtas aktorius, vairuotojas žuvo. Pirmosiomis dienomis po avarijos M. Jefremovas prisipažino esąs kaltas. Tiesa, po dviejų savaičių aktorius pakeitė savo parodymus ir ėmė tvirtinti, jog už džipo vairo sėdėjo ne jis, o vaizdo įrašą, kuriame prisipažįsta, nufilmavo spaudžiamas visuomenės.

„Pripažinau kaltę, nes mane kankino pagirios, ne kaip jaučiausi, o per visus televizijos kanalus sakė ir visuose interneto portaluose rašė, kad esu žudikas, kad aš dėl visko kaltas. Paskui vaizdo įraše pamačiau, jog sakau „kaltas“, nors iš tikrųjų sakiau „nekaltas“, tik priešdėlis „ne“ buvo iškirptas. Tai lengvai galima pamatyti iš lūpų judesių. Šią detalę pastebėjo mano žmona – profesionali garso režisierė“, – ankstesnio teismo posėdžio metu sakė jis.

Šiandien prokuroras paskelbė, kad M. Jefremovo kaltė – visiškai įrodyta. „Nepaisant atsisakymo pripažinti kaltę birželio 9 d., jis buvo pasiruošęs bendradarbiauti su tyrėjais ir padėti nukentėjusiesiems. Kitos apklausos metu aktorius pripažino kaltę, tačiau skundėsi prasta savijauta“, – pridūrė prokuroras.

Netrukus valstybinis kaltintojas paprašys skirti bausmę M. Jefremovui. Ksenija Sobčiak spėjo leptelėti, kad aktoriaus gali laukti lygtinis nuosprendis. Šiuo metu kaltinamajam yra skirtas namų areštas, ir jis net negavo leidimo išeiti pasivaikščioti, nors to prašė advokatas E. Pašajevas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)