Per interviu portalui „Men‘s Health“ 34-eririų Z. Efronas prasitarė, kad nors šiuo metu ir siekia tam tikros fizinės formos, kurios prireiks naujam jo vaidmeniui kine, toks raumeningas, kokį teko matyti 2017-aisiais išėjusioje veiksmo komedijoje „Gelbėtojai“ („Baywatch“), atrodyti jokiu būdu neketina.

„Nežinau, ar „Gelbėtojuose“ matomas vaizdas apskritai pasiekiamas. Odoje pernelyg mažai vandens, – sakė Z. Efronas portalui „Men‘s Health“. – Vaizdas atrodo kaip sufalsifikuotas, kaip kompiuterinė grafika. Tokiam rezultatui pasiekti prireikė „Lasix“, galingų diuretikų. Šito daryti nebenoriu. Manau, kad daug geriau turėti 2–3 papildomus procentus kūno riebalų.“

Aktorius, kaip pats nurodė, ne tik vartojo diuretikus, bet ir ypač intensyviai treniravosi, kas dieną tris kartus valgydavo vis tą patį maistą ir neleisdavo sau pakankamai išsimiegoti. Visa tai buvo kaina, kurios pareikalavo ekrane matomas jo kūno vaizdas, rašoma portale „People“.

Nors iš pradžių galimybė tapti „Gelbėtojų“ žvaigžde Z. Efroną be galo džiugino, dabar jis teigia norintis paskleisti žinią apie tai, kad itin aukštas fizinio aktyvumo lygis gali privesti prie ilgalaikių neigiamų pasekmių.

„Pradėjo kankinti nemiga, be to, ilgam nugrimzdau į gilią depresiją. Ta patirtis mane perdegino, – sakė Z. Efronas. – Atgauti pusiausvyrą buvo labai nelengva. Galop man buvo paaiškinta, kad pernelyg ilgai vartojau diuretikus, todėl galėjo sutrikti kokios nors funkcijos.“

Kai prasidėjo pandemija, Australijoje laiką leidęs Z. Efronas pradėjo permąstyti savo požiūrį į sveikatingumą: iš pradžių jis nutarė pakankamai pailsėti nuo bet kokių treniruočių, o tada susidomėjo masažinio volo teikiamomis galimybėmis, ėmė atlikinėti tempimo pratimus, praktikuoti jogą, naudoti masažinius pistoletus, maudytis ledo voniose ir užsiiminėti panašiais dalykais.

„[Ledo vonia] – pati mėgstamiausia dienos procedūra. Iš pradų ji baugina, tačiau galop vis tiek pasiryžti ir į ją įšokti, – pasakojo Z. Efronas. – Nuo tos akimirkos pradedi jausti, kad kažką savyje įveikei, nors ir nenorėjai sušalti.“

„Filosofija labai paprasta: tai, ko daryti nenori, turi paversti įpročiu“, – paaiškino aktorius.

Naujasis Z. Efrono požiūris apima ir kitokį supratimą apie tai, kas yra trauma, susiformavusį pasibaigus „Gelbėtojų“ filmavimui ir per laikotarpį, kai teko patirti priekinio kryžminio raiščio plyšimą, peties išnirimą, riešo lūžį, nugaros patempimą ir žandikaulio sutrenkimą. Visos šios traumos, išskyrus paskutinę – intensyvių treniruočių pasekmė.

Filme „The Greatest Beer Run Ever“ pasirodysiantis Z. Efronas taip pat paminėjo, kad nebesilaiko veganiškos mitybos plano: kadangi pastebėjo, koks išsekęs jaučiasi šitaip maitindamasis, aktorius perėjo prie protarpinio pasninkavimo režimo.

„Nutaręs mesti veganiškus įpročius, pradėjau praktikuoti protarpinį pasninkavimą. Mano organizmas pasirodė nepajėgus tinkamai pasisavinti daržovių, todėl nusprendžiau liautis ir išbandyti ką nors kito. Protarpinis pasninkavimas man – tikras išsigelbėjimas“, – įsitikinęs Z. Efronas.

Dabar Z. Efronas valgo dukart per dieną ir stengiasi vartoti baltymų turintį maistą, tokį kaip vištiena ir briediena. Vakarienės patiekalus papildo batatais arba bolivine balanda.
„Moraliniu požiūriu visgi norėčiau būti veganas“, – prisipažįsta Z. Efronas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją