YouTube“ žvaigždė Davidas Dobrikas pasitraukė iš bendrovės „Dispo“, kurią įkūrė su partneriais, valdybos nario pareigų, pasigirdus kaltinimams, kad buvęs jo komandos narys Durte Dom įvykdė seksualinį užpuolimą.

Netrukus su minėtąja bendrove visus ryšius nutraukė ir rizikos kapitalo įmonė „Spark Capital“, palyginti neseniai investavusi į „Dispo“ 20 mln. JAV dolerių, skelbia latimes.com. Taip pat D. Dobrikas neteko nemažai rėmėjų, įskaitant „DoorDash“, „Dollar Shave Club“, „EA Sports“ ir kitus.


D. Dobriko pasitraukimas iš „Dispo“ yra šviežiausia naujiena, susijusi su Durte Dom, buvusiu D. Dobriko komandos „Vlog Squad“ nariu, kurio tikrasis vardas yra Dominykas Zeglaitis. „Vlog Squad“ išgarsėjo absurdiškais komediniais videodienoraščiais.

Anksčiau šį mėnesį viena mergina apkaltino D. Zeglaitį išprievartavimu, kai 2018 m. jis filmavo vaizdo įrašą D. Dobriko „YouTube“ kanalui. Vėliau dar dvi merginos socialiniuose tinkluose apkaltino D. Zeglaitį nederamu elgesiu.

„Pasirodžius informacijai apie „Vlog Squad“ ir Davidą Dobriką, vieną iš „Dispo“ įkūrėjų, nusprendėme nutraukti visus ryšius su šia įmone, – sekmadienį vakare tviteryje parašė „Spark Capital“. – Pasitraukėme iš direktorių valdyboje užimamų pareigų ir atliekame būtinus veiksmus, kad negautume pelno iš neseniai padarytų investicijų.“

Praėjusį antradienį D. Dobrikas trumpai pakomentavo D. Zeglaičiui pateiktus kaltinimus ir pabrėžė, kad su juo nebeturi jokių reikalų. Nuo Durte Dom neva nukentėjusi mergina pareiškė, jog buvo pernelyg girta, kad duotų sutikimą lytiniams santykiams.

Dominykas Zeglaitis-Durte Dom

„Sutikimas man yra be galo svarbus dalykas, – savo naujausiame „YouTube“ vaizdo įraše tvirtino D. Dobrikas. – Nesvarbu, ar filmuoju su bičiuliu, ar su nepažįstamu žmogumi, visada įsitikinu, kad visi nufilmuoti asmenys pritaria vaizdo įrašo turiniui ir neprieštarauja jo paskelbimui. Taip pat suprantu, kad kartais žmonės persigalvoja gerokai vėliau, ir tokiais atvejais pašalinu vaizdo įrašą.“

„Insider“ duomenimis, vaizdo įrašą, kuriame užfiksuoti D. Zeglaitis ir nukentėjusioji, D. Dobrikas pašalino merginos prašymu, bet iki to laiko „YouTube“ jis buvo peržiūrėtas 5 mln. kartų. Pseudonimą Hannah pasirinkusi mergina papasakojo, kad su draugėmis dalyvavo viename „Vlog Squad“ filmavimo projekte, o D. Zeglaitis vaidino nuo sekso priklausomą asmenį.

Lietuvis neva pakvietė Hannah ir kitas merginas į savo butą, kur „Vlog Squad“ nariai pasiūlė joms alkoholio, o D. Dobrikas nufilmavo, kaip D. Zeglaitis su Hannah išeina į miegamąjį. Vaizdo įrašas buvo pavadintas „JAI NEREIKĖJO ŽAISTI SU UGNIMI!“.

Tada D. Zeglaičiui buvo 23-eji, Hannah – 20-imt.

D. Zeglaitis neatsakė į „The Times“ prašymą pakomentuoti. Taip pat jis nieko nekomentavo ir „Insider“ bei nebėra aktyvus „YouTube“ ar socialiniuose tinkluose nuo tada, kai informacija apie šį incidentą išlindo į dienos šviesą. Visgi kovo 10-ąją jis patalpino vaizdo įrašą, kuriuo „reagavo į kilusią dramą“.

„Kalbant apie žmones, su kuriais nebefilmuoju, pavyzdžiui, Durte Dom, stengiuosi nuo jų atsiriboti, nes nepritariu kai kuriems jų veiksmams ir netoleruoju jokio nederamo elgesio“, – savo „YouTube“ pareiškime tęsė D. Dobrikas.

„Mane labai nuvylė kai kurie bičiuliai, todėl su daugeliu iš jų nebebendrauju. Filmuodamas bet kurį vaizdo įrašą, siekiu įkvėpti žmones bei padaryti juos laimingus ir nenoriu, kad kas nors trukdytų pasiekti šį tikslą. Atsiprašau, jeigu jus nuvyliau, daugiau tai nepasikartos“, – pridūrė jis.

Davidas Dobrikas

Skandalas plačiai aptariamas „Youtube“ bendruomenėje, kuri nevengia kritikos nei galimai mergina pasinaudojusiam lietuviui, nei vaizdo įrašo kūrėjui D. Dobrikui. Vienas iš pavyzdžių:

Apie Durte Dom

Los Andželo lietuvis D. Zeglaitis-Durte Dom – itin populiarus socialiniuose tinkluose. Vaikinas dar neseniai galėjo pasigirti instagramo paskyroje subūręs virš milijono sekėjų, virš 700 000 „Youtube“ prenumeratorių bei milžinišku dėmesiu kitose interneto platformose.

2019-aisiais jis lankėsi Lietuvoje ir laidoje „Garsiai!“, kur pasakojo apie savo gyvenimą ir karjerą.

„Aš gimiau Kaune. Persikėliau į Čikagą būdamas 4-rių, o į Los Andželą persikrausčiau gyventi, kai man buvo 18 metų. Lietuvoje paskutinį kartą lankiausi būdamas 13-kos, o dabar man 23-eji, kitą kartą tikriausiai atvyksiu būdamas 33-jų.

Atvykęs būnu pas savo močiutę, kuri mane labai myli“, – Delfi TV eteryje anksčiau sakė jis.

Vaikinas gyvena saulėtame Los Andžele, ten ir kuria vaizdo įrašus socialiniams tinklams.

„Los Andžele mes darome įvairiausius vaizdo įrašus „youtubui“ ir „instagramui“. Mūsų įrašus peržiūri milijonai žmonių. Mūsų grupėje, kuri bendradarbiauja tarpusavyje, yra apie 15 – 20 žmonių. Visi kartu darome tuos vaizdo įrašus. Visi jie skirtingi. Vieni kuria linksmesnius, kiti – rimtesnius. Tačiau viskas sukasi apie gerą laiko praleidimą. Taip pat mėgstame iš savęs pasijuokti“, – minėjo jis.

Dominykas greitai pritapo Amerikoje, nes išvyko būdamas itin jauno amžiaus.

„Persikraustėme, kai man buvo vos 4-eri, todėl nežinojau, kaip kalbėti angliškai. Tačiau, kai esi mažas, greičiau viską išmoksti. Nebuvo labai sunku, bet reikėjo laiko priprasti. Grįždamas čia jaučiu, kad čia man viskas artima. Einu į parduotuves, kitas vietas ir matau, jog viskas labai profesionalu. Galvojau, kad čia viskas bus kaip prieš 10 metų, tačiau viskas labai atsinaujinę. Aš didžiuojuosi Lietuva“, – sakė jis.

Vaikinas turi galybę sekėjų socialiniuose tinkluose, tačiau tiki, kad yra kur tobulėti.

„Mano gyvenimas Los Andžele yra geras. Daugiau ir negalėčiau prašyti. Kas dieną generuoju idėjas, bandau sukurti kažką geresnio. Mano darbas, kas mėnesį ar du, pasikeičia neatpažįstamai. Todėl greitai turi prisitaikyti. Realiai, aš su milijonu sekėjų esu dar visai mažas, yra didesnių“, – minėjo jis.

Su keliais jutuberiais vaikinas yra susitikęs ir Lietuvoje, jis džiaugiasi, kad jie bando daryti kažką įdomaus, nori išeiti iš savo komforto zonos. Buvo pasiutęs vaikas.

„Aš buvau gana pasiutęs vaikas, nelabai man patiko mokytis. Niekada nebuvau toks, kuris darė nelegalius dalykus, bet buvau toks, kuris neklausė mokytojų ir pan. Man nepatiko mokykloje, todėl ir darau dabar video „youtube“, nes nepatiko į mokyklą eiti“, – sakė pašnekovas.

Dominykas Zeglaitis-Durte Dom

Kartais Dominyką pastebi gatvėje, žmonės nori su juo nusifotografuoti. Dažniausiai tai nutinka Los Andžele, bet ir Lietuvoje jis nelieka nepastebėtas. Tiesa, vaikinas teigė, kad tai jo asmenybei įtakos nedaro ir jis išlieka kuklus.

Jis papasakojo ir apie tai, kaip bendrauja su savo žiūrovais. Vienos laidos metu jis kalbėjo su mergina turinčia psichologinių problemų, bandė su ja komunikuoti ir pamokyti ją į viską žiūrėti pozityviau.

„Žmonės mato mane ir mano draugus vaizdo įrašuose ir galvoja, kad esu išprotėjęs. Man atrodo, kad norint, kad mane suprastų žmonės daugiau, man reikia juos suprasti daugiau. Norėjau parodyti, kad ne vien juokauju, o galiu būti ir rimtas. Žmonėms labai patiko tas mano darbas. Parodžiau kitą savo pusę visiems žmonėms. Taip parodomas įvairesnis gyvenimas. Yra daug žmonių, kurie nori su manimi pakalbėti. Esu kalbėjęs su kokiu 50-čia žmonių, per 2 – 3 mėnesius“, – pasakojo jis.

Dauguma vaizdelių, kuriuos kuria Dominykas, yra improvizuoti. Tačiau vaizdelio idėją su komanda jis sutaria iš anksto. Jo veikla leidžia pasirūpinti savimi, užsidirbti, tačiau prabangaus gyvenimo jis sau leisti negali.

„Nesu milijonierius, tačiau mano veikla leidžia man nusipirkti valgyti, daiktų. Tačiau tai nėra labai didelės sumos“, – anksčiau sakė vaikinas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (132)