P. Swayze`as mirė 2009 metais po kovos su kasos vėžiu. Jam buvo 57-eri. L. Niemi, kuriai dabar 67-eri, jo žmona buvo nuo 1975 metų iki pat mirties.

2014 metais ji ištekėjo antrą kartą – susituokė su Albertu DePrisco. Tačiau pažymėjo, kad ją ir tada, ir dabar vis dar lydi skaudi „aršių“ P. Swayze`o gerbėjų kritika, rašo dailymail.co.uk.

Pasirodžiusi tinklalaidėje „Amy and T.J. Podcast“ ji sakė: „Tai buvo reakcija, tarsi kažkas sakytų „Kaip tu drįsti?“. Yra gana aršių Patricko gerbėjų, kurios mano, jog esu blogis, ir tiesiog nemėgsta manęs dėl to, kad buvau už jo ištekėjusi“.

„Buvo daug ugnies, daug kritikos, bet tu tiesiog išmoksti su tuo susidoroti ir gyventi toliau. Tačiau dauybę kartų man norėjosi pasakyti: „Ei, mergaitės, įsivaizduokite save mano vietoje, pasakykite man. Pirmyn, pasakykite, ar vien dėl to, kad netekau savo vyro, aš jo daugiau nebemyliu?“

„Kaip galite taip sakyti? Absurdas“.

Ji teigė, kad filmo „Ghost“ („Vaiduoklis“) aktorius P. Swayze`as buvo aplankęs ją sapne ir palaimino jos sprendimą gyventi su juvelyru A. DePrisco, kurį sutiko per bendrus draugus.

L. Niemi sakė: „Aš tiesiog nesupratau, kokia vieniša buvau, kol nepraėjo daug, daug laiko. Tačiau aš esu tas žmogus, kuris stengiasi sau padėti. Aš galiu tai ištverti. Tai ne vienatvė, aš kovoju su sielvartu. Buvo taip nuostabu, kai mano gyvenime atsirado [A. DePrisco]“.

Moteris pasakojo, kad dvejojo, ar priimti jo ranką ir širdį, ir atskleidė, kad jos reakcija buvo „O, velnias“. Tačiau sapne pamačiusi P. Swayze`ą, ji liovėsi bijojusi.

„Jis priėjo prie manęs ir mane apkabino. Aš jam pasakiau: „Negaliu dabar ištekėti už Alberto, nes tu sugrįžai“.

„Jis tik pažvelgė į mane. Jo žodžiai, kuriuos jaučiau, sakė: „Aš žinau, kad tu mane myli“. Jis tarsi leido man suprasti, kad tai niekaip nepakeis mūsų jausmų mūsų tarpusavio santykiuose“.

L. Niemi tvirtino, kad vis dar jaučia ryšį su P. Swayze`u, nors jo „fiziškai“ čia ir nėra, ir kad jos meilė jam vis dar yra išlikusi.

Aktorius buvo nominuotas „Auksiniam gaubliui“ už vaidmenį filme „Dirty Dancing“ („Purvini šokiai“), kuriame aktorės Jennifer Grey įkūnytą Baby mokė šokti ir pasitikėti savimi.

Filmas buvo pristatytas per Kanų kino festivalį, o kino teatruose pasirodė 1987 metų rugpjūčio 21 dieną.