Visiškai neseniai „Paisley Park“ atvėrė duris kaip Prince‘ui skirtas muziejus. Daugelį jame apsilankiusių dainininko kūrybos gerbėjų nustebino vienas iš muziejaus eksponatų – puošni išskirtinio dizaino urna, skirta Prince‘o pelenams. Urnos kūrėjai – dainininko sesuo Tyka Nelson ir sūnėnas Presidentas Nelsonas.

People.com svetainėje paskelbtos nuotraukos, kuriose nufotografuota Prince‘o amžinojo poilsio vieta – urna, sukurta kaip iškilios muzikinio pasaulio asmenybės priminimas.

Prince'o gyvenimo akimirkos:

Tyka ir Presidentas Nelsonai, bendradarbiaudami su „Foreverence“ dizaineriais, sukūrė nedidelį „Paisley Park“ modelį. Jo aukštis – maždaug 35 cm, o ilgis – maždaug 46 cm. Modelį puošia gerai pažįstamas violetinės spalvos Prince‘o simbolis. Iš keramikos ir stiklo sukurtą kūrinį paįvairina septyni T. Nelson išrinkti kristalai. Paskutinį brangakmenį ji pritvirtino pati.

Dainininko pelenai supilti ir užsandarinti priekinėje kolonoje.

Prince'o urna

Nors muziejaus lankytojai to ir nemato, modelio-urnos fasadas yra atveriamas. Jį atidarius galima apžiūrėti pagrindinę „Paisley Park“ menę, kurioje stovi ir violetinis „Yamaha“ fortepijonas. Jos sienos išpieštos baltais balandžiais, o grindys išklotos dekoratyvinėmis plytelėmis. Miniatiūrinėje patalpoje įrengtas ir apšvietimas.

Įmonė „Foreverence“ ne vienai šeimai padėjo įprasminti brangių artimųjų prisiminimą pagal individualius užsakymus kuriamose keraminėse kremavimo urnose. „Per pokalbius, fotografijas ir eskizus priartėjame prie tinkamiausiai žmogaus gyvenimą įprasminančio ir atspindinčio sprendimo. Tada pagal brėžinį pagaminame atminimo simbolį“, – sako „Foreverence“ vadovas ir įkūrėjas Pete‘as Saari.

Prince'o urna

Sunku net įsivaizduoti geriau Prince‘o gyvenimą įprasminantį simbolį. Nors vienu objektu viso žmogaus gyvenimo perteikti neįmanoma, „Paisley Park“, ko gero, įtaigiausias Prince‘o priminimas, kokį tik galima įsivaizduoti. Juk čia įrengta ir jo studija, o svarbiausia, kad čia – jo namai. Būtent čia buvo sukurta begalė dainų. Čia, deja, balandžio 21 d. kūrybai buvo lemta ir užgesti. „Paisley Park“ išvaizdos urna pasakoja istoriją, kurią ir siekė perteikti su Tyka ir Presidentu Nelsonais bendradarbiavę „Foreverence“ dizaineriai.

„Kasdien tenka išklausyti neįtikėtinų istorijų. Jas pasakoja ne vien įžymybių artimieji, bet ir eiliniai žmonės. Štai vieno NASA dirbusio inžinieriaus šeima norėjo, kad urna būtų panaši į kosminį keltą, prie kurio projekto prisidėjo amžinojo atilsio atgulęs artimas žmogus. O viena moteris iš Misūrio pageidavo, kad mirusio jos gyvenimo draugo urna būtų dar nebaigtos knygos formos“, – pasakoja P. Saari.

Vaizdo įrašą, kuriame įamžinta Prince'o urna iš vidaus bei išorės, pamatysite čia.

Atsisveikinimo su Prince'u akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)