„Lauk, lauk, lauk!

Mes stovėsime ir neprarasime savęs!

Ši neteisinga invazija niekada nenugalės mūsų tiesų. Padėkime armijai, gynybai ir vienas kitam!“, – rašė atlikėjas.

Šiuos jo žodžius socialiniame tinkle lydėjo gana iškalbinga nuotrauka – Verkos ir jo sceninės „mamos“ rodomas gestas, vidurinysis pirštas.

Apie Putino invaziją į Ukrainą pasisakė ir kitos Ukrainos žvaigdės.

Štai Ukrainos muzikos žvaigždė, kompozitorius, šokėjas Monatik kasdien dalinasi sukrečiančiais vaizdais iš savo šalies, kurioje šiuo metu pasaulį sukaustęs vyksta karas. O visai neseniai megažvaigždė pasidalino ir poema, kurią sukūrė paveiktas įvykių gimtojoje šalyje.

„Tai pats baisiausias košmaras! Šiandien mano gimtoje šalyje žmonės budo nuo sprogimų, sirenų, pavojaus signalų.

Visa tai taip siaubinga! Su kiekvienu šūviu ateitis dūžta į daugybę skeveldrų, su kiekvienu sprogimu. Mes juk žmonės! Mūsų visų širdys plaka vienu ritmu. Kol kas dar plaka! Negaliu patikėti tuo, kas vyksta, bet tai – tiesa! Šiandien Rusijos armija puolė mūsų taikias Ukrainos žemes! Kodėl? Už ką? Ką jūs darote?

Meldžiu Rusijos žmones netylėti. Prašau visų taikių žmonių netylėti! Prašau, padėkite sustabdyti karą! Juk XXI amžius! Mums reikia statyti, kurti, judėti į priekį, o ne griauti ir žudyti! Norime matyti laimingas vaikų akis! Norime tikėti gėriu! Tikėti žmonėmis!

Mes norime gyventi! Gyventi taikoje! Gyventi Ukrainoje!

Ukraina, myliu tave!“, – ketvirtadienį rusų pajėgoms įžengus į Ukrainą rašė Monatik.


Taip pat muzikos žvaigždė Instagramo paskyroje publikavo poemą, dedikuotą tragiškiems įvykiams Ukrainoje. Atlikėjas sumontavo vaizdo įrašą, kuriame matyti rusų karinė technika Ukrainos gatvėse, naikinimas ir tautiečių ašaros.

Jautrią poemą galite išgirsti čia:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Dalintis
Nuomonės