36-erių Sasekso kunigaikštis pirmadienį paskelbė beveik metus slapta rašęs knygą apie savo gyvenimą karališkojoje šeimoje. Princui pavyko sudaryti sutartį su leidykla ir susitarti dėl 20 mln. dolerių (apie 17 mln. eurų) avanso.

Antradienį su laidos vedėjais Larry Emduru ir Kylie Gillies besikalbėjęs pramogų žurnalistas Peteris Fordas nepajėgė sulaikyti juoko, vertindamas, kokius žodžius Harry pasirinko pranešimui spaudai apie savo autobiografiją.

„Man patinka princo Harry pareiškimas apie tai, kad jis „rašė šią knygą ne kaip princas, kuriuo gimė, bet kaip žmogus, kuriuo tapo vėliau“. Visgi jis pasirašė kaip princas Harry, Sasekso kunigaikštis“, – šaipėsi P. Fordas.

„Jis mėgina išnaudoti visus privalumus“, – pridūrė P. Fordas, o L. Emduras ir K. Gillies prapliupo juoku.

„Vis dar nori būti Sasekso kunigaikštis“, – įsiterpė L. Emduras.

Laida pasirodė augančio spaudimo Harry ir jo žmonai Meghan Markle nebenaudoti karališkųjų titulų po to, kai pora žiniasklaidoje atvirai pažėrė kritikos „firmai“, fone.

Beveik 50 tūkstančių žmonių praėjusį mėnesį pasirašė ledi Colin Campbell inicijuotą peticiją, raginančią Sasekso kunigaikštį ir kunigaikštienę „savanoriškai“ paprašyti karalienės, kad ši jų „karališkuosius titulus ir rangus laikinai sustabdytų“.

Princas Harry pirmadienį patvirtino rašantis asmeniškus memuarus, atskleisiančius jo gyvenimo „klaidas“ ir „išmoktas pamokas“.

Pranešime spaudai apie naująją knygą – kuri neabejotinai kritiškai atsilieps apie karališkąją šeimą – princas Harry teigė: „Per ilgus metus man tiek tiesiogine, tiek perkeltine prasme teko užsimaukšlinti daugybę skrybėlių. Aš viliuosi, kad pasakodamas savo istoriją – apie nuosmukius ir pakilimus, klaidas, išmoktas pamokas – galiu parodyti, kad, nepriklausomai nuo to, iš kur mes kilę, turime daugiau bendro, nei galėtume pagalvoti“.

„Esu labai dėkingas už galimybę pasidalinti tuo, ko iki šiol išmokau per savo gyvenimą, ir džiaugiuosi, kad žmonės galės perskaityti tikslų ir absoliučiai tikrą pasakojimą apie mano gyvenimą“, – teigė princas.

Ekspertai „Daily Mail“ tvirtino, kad princas Harry už memuarus gaus „mažiausiai“ 20 mln. dolerių avansą, o dar milijonai dolerių prisidės iš pardavimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)