Pranešama, kad dainininkas buvo neblaivus ir ėmė šaudyti pistoletu, informuoja newsru.com.

„V. Gračevą apkaltino nedideliu chuliganizmu ir skyrė jam 500 rublių baudą, tačiau prokuratūra šį sprendimą panaikino ir siekia griežtesnės bausmės“, – cituoja šaltinio teisėsaugos institucijoje žodžius naujienų agentūra TASS.

Bausmė už nedidelį chuliganizmą – iki 15 parų administracinio sulaikymo ir bauda iki 1 000 rublių. Nedideliu chuliganizmu laikomas viešosios tvarkos pažeidimas, reiškiantis akivaizdžią nepagarbą visuomenei, taip pat – necenzūrinis keikimasis viešose vietose, įžeidžiamas kibimas prie piliečių, svetimo turto gadinimas.

Anksčiau buvo pranešama, kad sulaikytam Vitui skyrė 5 500 rublių baudą.

Primename, kad incidentas įvyko kovo 21 d. kotedžų gyvenvietėje „Florans“, kuriame yra dainininko užmiesčio namas.

Šaltinių teisėsaugos institucijose teigimu, Vitas šaudė iš startinio pistoleto. Vėliau jį nuvežė į policijos nuovadą ir apklausė.

Įvykio vietoje policininkai rado 45 šovinių gilzes. Jie konfiskavo keturis patronus ir signalinį pistoletą.

Policija patvirtino, kad buvo sulaikytas įtariamas chuliganas, tik neviešino jo pavardės.

Policiją iškvietė dainininko kaimynai. Jie tvirtino, kad Vitas buvo neblaivus. Dainininkas nesutiko būti patikrintas medikų.

Atvažiavusiems policininkams jis paaiškino, kad šaudė į paukščius: „Buvo saliutas. Mes tiesiog į varnas šaudėme iš startinio pistoleto. O kaimynai kažko sunerimo. Turi savų keistenybių“, – paaiškino atlikėjas.

Net ir atvykus policininkams, jis neadekvačiai elgėsi. Teisėsaugininkams teko šturmuoti Vito namą, kad galėtų prisikasti iki chuligano, rašė žiniasklaida.

Vito prodiuseris mėgino užtikrinti jam geležinį alibi. „Svarbiausia, kad šiuo metu Vito nėra Maskvoje. Nežinau, nemanau, kad tai susiję su juo, bet aiškinsimės. Jo nėra Rusijoje, fiziškai“, – sakė jis, komentuodamas informaciją apie šaudymą.

Atlikėjas Vitas jau ne pirmą kartą įkliūva teisėsaugai už polinkį į agresyvius, neadekvačius poelgius. Anksčiau jam buvo iškelta byla dėl grasinimo žmogžudyste.

2013 m. gegužės 10 d. Maskvoje Vitas „Infiniti“ markės automobiliu partrenkė dviratininkę. Liudininkų teigimu, atlikėjas buvo neblaivus, ilgai nesutiko lipti iš automobilio ir grasino nukentėjusiajai pistoletu (vėliau paaiškėjo, kad tai buvo ginklo kopija), paskui nedavė sutikimo medicininiam patikrinimui, o vėliau pareiškė, kad galėjo gauti saulės smūgį.

Po incidento iš Vito eilinį kartą buvo konfiskuotas vairuotojo pažymėjimas. Jį taip pat apkaltino policininko užpuolimu, nes aiškinantis incidento aplinkybes dainininkas spyrė policininkui.

Tada Vito prodiuseris pareiškė, kad „Infiniti“ vairavo ne dainininkas. Po teismo Vitas atsidūrė ligoninėje dėl nervų priepuolio.

Tada Vitui skyrė 100 tūkst. rublių baudą už policininko užpuolimą. Kaltinimai dėl grasinimo nužudyti buvo panaikinti.