Kovo mėnesį į Los Andželą su metukų sūnumi Archie persikėlusi pora yra kalbėjusi apie nusiteikimą būtinai sugrąžinti maždaug 2,8 mln. eurų siekiančią sumą, skirtą Frogmore rezidencijai renovuoti. Frogmore dvaras yra Didžiosios Britanijos karalienei Elžbietai II priklausančios Vindzoro pilies valdose.

Kaip portalui „People“ nurodė Bakingamo rūmų atstovas spaudai, jokių su finansais susijusių poros veiksmų atskleisti neketinama. Nuo komentarų šia tema susilaikė ir Sasekso kunigaikščių atstovas spaudai.

Renovacijai skirtos lėšos – tai britų mokesčių mokėtojų pinigai, iš kurių susideda vadinamoji monarcho dotacija. Sausio mėnesį M. Markle ir princas Harry prabilo apie norą sugrąžinti iš monarcho dotacijos atitekusią sumą, skirtą Frogmore dvaro renovacijai. Toks sprendimas, esą, buvo priimtas po pokalbio su karaliene ir kitais aukšto statuso karališkosios šeimos nariais, ir, be abejo, yra susijęs su M. Markle ir princo Harry atsiribojimu nuo karališkosios šeimos reiklų.

Vykdant susitarimą, pora nuo šiol turės mokėti tam tikro dydžio įmokas. Atsižvelgiant į mokėjimo tempą ir apimtį, dėl renovacijos tekusios išlaidos, esą, galėtų būti padengtos ne greičiau nei per dešimtmetį. Minėtina, kad M. Markle ir princas Harry lig šiolei moka dvaro nuomą, kadangi pastatas ir toliau liks jų rezidencija, kurioje jie apsistos, kai lankysis Jungtinėje Karalystėje. Padidinta nuomos suma siekia maždaug 20,3 tūkst. eurų per mėnesį.

Į renovuotą Frogmore dvarą pora persikėlė pernai balandį ir ten gyveno, kai gimė jų sūnus Archie.

Kai buvo priimtas sprendimas, kaip elgtis toliau, karalienė išplatino pranešimą, kuriame, be kita ko, nurodė: „Po kelis mėnesius trukusių pokalbių ir neseniai įvykusių diskusijų galiu pasidžiaugti, kad drauge pavyko rasti konstruktyvų ir visiems priimtiną sprendimą dėl tolesnių mano anūko ir jo šeimos veiksmų. Visa mano šeima tikisi, kad dabartinis susitarimas taps laimingo ir ramaus jų gyvenimo pradžia.“

Kaip nurodoma atskirame Bakingamo rūmų išplatintame pranešime, M. Markle ir princas Harry, prie kurių vardų nebebus prirašomas karališkosios didenybės titulas, nurodė sugrąžinsią pinigus, išleistus Frogmore dvaro renovacijai.

„Sasekso kunigaikštis ir kunigaikštienė pareiškė norą kompensuoti iš monarcho dotacijos skirtą sumą, išleistą renovuojant Frogmore dvarą, ir toliau liksiantį poros rezidencija Jungtinėje Karalystėje“, – teigiama Bakingamo rūmų pranešime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)