Prieš 25 metus sukurtame filme Reece Thompsonas suvaidino airį berniuką, kuris žuvo kartu su motina, kai laivas atsitrenkė į ledkalnį. Tuo metu jam buvo 5 metai.

Toje filmo scenoje berniukas, jo sesuo, jų mama kartu su trečiosios klasės keleiviais laukė, kol atidarys vartus. Deja, jie nepasiekė gelbėjimosi vartų, vėliau visi parodomi mirę savo kajutėje.

Šiuo metu R. Thompsonas dirba slidinėjimo kurorte Brian Head Resort, Jutoje, skaitmeninės rinkodaros direktoriumi.

Vaikystėje jis laimėjo modelių atranką. Tada agentas pasiūlė jo motinai du variantus sūnui – vaidmenį degalinės reklamoje arba nedidelį vaidmenį filme „Titanikas“.

Interviu „Business Insider“ R. Thompsonas pasakojo: „Mano mama tada pasakė – pamėginkim, bus smagu. Net jei filmas bus prastas, mes jį žiūrėsim. Kaip žinote, filmas buvo labai sėkmingas, taigi mamos sprendimas buvo geras.“

Iš tiesų sprendimas puikus – juk buvęs aktorius vis dar gauna autorinį mokestį už vaikystės vaidmenį garsiame filme.

Jis teigė: „Keista, juk negalvoju apie tai. Nesvarstau: „Kada gausiu naują „Titaniko“ čekį?“ Kai į sąskaitą įkrenta pinigai, pagalvoju – šaunu, papildomi 100 dolerių. Kelis kartus nustebau – pervedė po 250 dolerių. Filmas juk senas. Keista. Bet, tikiuosi, kad filmą rodys ir toliau, juk aš tada gaunu daugiau pinigų.“

Po vaidmens filme R. Thompsonui sumokėjo 30 000 dolerių. Šie pinigai buvo pervesti į sąskaitą, o vėliau panaudoti sumokėti už jo mokslus, automobilį ir kt.

Savaime suprantama, jo atlygis buvo gerokai kuklesnis nei Kate Winslet, – jai sumokėjo 2 mln. dolerių, – ar Leonardo DiCaprio, kuris gavo 2,5 mln. dolerių atlygį.

R. Thompsono autorinis atlygis padidėdavo, kai filmą išleisdavo kokiu nors formatu. Pvz., 1998 m. pasirodė filmo vaizdajuostė, o 2005 m. išleido filmo DVD (skaitmeninio vaizdo diską), vėliau – kitokių formatų.

1997 m. filme „Titanikas“ pagrindinius vaidmenis atliko aktoriai L. DiCaprio ir K. Winslet.

Filmas pelnė 11 „Oskarų“ ir buvo pirmas filmas, kurio bendrasis pelnas sudarė 1 mlrd. dolerių. „Titanikas“ išliko pelningiausiu filmu iki 2010 m. „Įsikūnijimo“ filmo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją