Vargu, ar tuo metu, kai buvo kuriamas „Žvaigždžių fabrikas“, kas nors galėjo pagalvoti, kad pradedantysis reperis Timuras Junusovas taps klestinčiu prodiuseriu ir sukurs sėkmingą ženklą.

Tiesa, dabar Timati ir jo komandos veikla kelia daug abejonių. Vienas po kito „Black Star“ palieka atlikėjai, kurie jau spėjo užsitarnauti milijonų klausytojų meilę: Džiganas, Jegoras Kridas, Kristina Si, L‘One.

Vieninteliai, kuriems pavyko išeiti gana tyliai, yra atlikėjas Lucky ir grupė „Buhar Jerreau“. Dabar žvaigždžių gerbėjams kirba klausimas: „Kas bus kitas?“

Džiganas

Džigano bendradarbiavimas su Timati prodiuserine kompanija prasidėjo 2008 m. Per šešerius darbo su „Black Star“ metus atlikėjas išleido du albumus, sudalyvavo duetuose su Ana Sedokova, Julija Savičeva, Žana Friske. Dauguma dainininko gerbėjų iki šiol nesupranta, kodėl jis paliko jį išpopuliarinusią kompaniją.

Pats Džiganas stengėsi nekomentuoti nutrūkusių darbinių santykių su Timati, ir gana korektiškai atsiliepė apie buvusį šefą. Tačiau T. Junusovas neatsispyrė norui įgelti buvusiam kolegai. „Black Star“ įkūrėjas instagrame paskelbė nuotrauką, kurioje yra užfiksuotas įsisupęs į „Louis Vuitton“ rankšluostį, išdidžiai stovintis sportinio automobilio fone. Nuotraukoje Timati pažymėjo Džiganą ir paaiškino, kad taip jis įsivaizduoja statistinį „lochą“.

Kaip ir buvo įtariama, Džiganui ir Timūrui nepavyko išsiskirti taikiai.

„O kaip gi situacija, kai kompanijos vadovas Timati jautė pavydą dėl svetimos sėkmės? Jis įsižeidė net kai aš nusipirkau tokius pačius kaip jo sportbačius. Kodėl jūs užblokavote visus mano klipus, išleistus jūsų kompanijoje? – kreipėsi reperis į dešiniąją Timuro Junusovo ranką Pašą viename iš televizijos interviu. – Aš žinau, kodėl. Tu tada man pasakei: „Negaliu, Džiga, man Timas įkyrėjo.“ Mano klipus jis užblokavo tyčia, iš piktumo. Kodėl jis toks? Kodėl jis taip elgiasi?“

Džiganas: „Timati tyčia užblokavo mano klipus“

Nepaisant visų nesutarimų, Džiganas ir toliau tikina, kad nejaučia pykčio buvusiam bosui. Tiesą sakant, šiandien atlikėjo karjera klostosi gana sėkmingai: ne vienas jo kūrinys tapo hitu, jis turi milijonus sekėjų socialiniuose tinkluose. Reperis gali pasigirti ir laimingu asmeniniu gyvenimu: beveik septynerius metus jis gyvena laimingoje santuokoje su verslininke Oksana Samojlova, kuri jam pagimdė tris dukteris.

Jegoras Kridas

Gandai, kad J. Kridas išeina iš populiariosios prodiuserinės kompanijos, pasigirdo prieš porą mėnesių, tačiau atlikėjas juos komentuoti atsisakė. Neseniai ši informacija pasitvirtino: vienas iš sėkmingiausių „Black Star“ atlikėjų nutraukė bendradarbiavimą su Timati. Iš pradžių daug kas manė, kad bendradarbiavimas nutrūko dėl nelengvo Jegoro charakterio – kalbėta, kad jis susirgo žvaigždžių liga.
Vėliau paaiškėjo, kad nutrūkusio bendradarbiavimo priežastis – naujos sutarties sąlygos, kurios netiko savo vertę žinančiam atlikėjui.

„Likus mėnesiui iki sutarties pabaigos man buvo pasiūlytos visai kitokios sąlygos, bet aš priėmiau sprendimą toliau eiti savarankiškai. Aš išaugau iš tokio bendradarbiavimo. Užteks būti su prodiuseriais, aš pats kuriu dainas, noriu būti pats sau prodiuseris. Jiems tai vargu ar patiko, juk išėjo jų svarbiausias aktyvas“, – pažymėjo J. Kridas.

Jegorui pavyko atsikovoti sceninį pseudonimą Kridas, taip pat jis pasiliko teisę atlikti autorines dainas. Buvo kalbama, kad atlikėjui padėjo įtakingas draugas, milijardierius Borisas Rotenbergas, kuris, esą, sumokėjo „Black Star“ 250 mln. rublių (apytikriai 3,5 mln. EUR). J. Kridas paneigė šiuos gandus ir patikino, kad viską pavyko išspręsti ilgų derybų su Timati ir jo komanda būdu.

L‘One

Neseniai viešu pareiškimu apie išėjimą iš „Black Star“ nustebino ir Levanas Gorozija, pasivadinęs pseudonimu L‘One.

„Atėjo laikas kai ką paaiškinti, – pranešė jis gerbėjams. – Nuo 2019 m. kovo 16 d. aš nebedirbu su „Black Star“. Norėčiau padėkoti žmonėms, kurie septynerius metus kartu su manimi ėjo šiuo keliu. Įrašų kompanijoje sutikau puikių, pozityvių ir profesionalių žmonių: nuo buhalterių iki turų vadybininkų, nuo rinkodarininkų iki dizainerių. Ačiū jums – kiekvienam iš jūsų.“

Levanui nepavyko išeiti taikiai. Jis apkaltino kompanijos vadovus nesąžiningu elgesiu su atlikėjais.

L‘One paliko „Black Star“ su skandalu

„Mano dabar jau buvę partneriai vietoj padėkos žodžių nori atimti iš manęs mano dainas, nori atimti mano vardą, – tęsia L. Gorozija. – Jie nusprendė, kad gali uždrausti man dainuoti dainas, kurias aš pats parašiau, už kurias sumokėjau savo triūsu. Jie nori atimti iš manęs galimybę koncertuoti. Jie nori užkimšti man burną, kad visuomenė nesužinotų visos informacijos, kurią žinau aš. Prašau kompanijos pateikti man ataskaitą už kiekvieną per septynerius metus bendradarbiavimo uždirbtą rublį.“
Timati pakomentavo skandalą.

Kol kas nėra žinoma, kuo baigsis garsi byla. Aišku tik viena: Timati ir Levanas daug ko nepasidalino. Greitai atlikėjai susitiks teisme.

Palaikymą L. Gorozijai išsakė Rusijos šou verslo atstovai, tarp kurių Rita Dakota ir Olga Buzova.
„Leva, niekas iš nesugebės tavęs atimti iš tavęs paties. Laukiame naujų dainų. Muzika visada gelbsti sudėtingose situacijose. Mes su tavimi“, – pažymėjo O. Buzova.

L. Gorozijos pusėn stojo ir buvusi Timati mylimoji, dainininkė Aleksa.

Kristina Si

„Laukiu, kol išauš tokia diena, kai visa tai baigsis“, – kreipėsi Kristina Si į Timati ir Pašą, palaikydama Levaną Goroziją. Dainininkei taip pat nepavyko taikiai palikti „Black Star“, ji padavė kompanijos savininkus į teismą.

Kristina Si padavė „Black Star“ į teismą.

„Įrašų kompanija bandė mane suklaidinti, tvirtindama, kad pseudonimas Kristina Su, su kuriuo pas juos atėjau, dabar priklauso jiems. Kompanija manęs neįspėjusi užregistravo mano pseudonimą kaip savo prekinį ženklą. Ir dabar tai naudojama prieš mane: pareiškiama, kad pseudonimas man nepriklauso, blokuojama mano kūryba – o tai jau pažeidžia įstatymus“, – dalijosi atlikėja instagrame. Vis dėlto netrukus ji pašalino skandalingą įrašą ir atsisakė komentuoti tai, kas vyksta.

Iki šiol paslaptis, ar dainininkei pavyko atsikovoti sceninį pseudonimą. Vis dėlto, atrodo, kad ji atvertė naują gyvenimo puslapį – iš asmeninio Kristinos tinklaraščio dingo dauguma nuotraukų. Greičiausiai, liko tik nuotraukos, kurios jai neprimena apie bendradarbiavimą su dabar jau skandalinga tapusia kompanija. Be to, dabar ji koncertuoja pasivadinusi savo tikruoju vardu – Kristina Sarkisian.

Nepakeičiamų nėra

Daug kas mano, kad Timati veikia neapdairiai ir nevertina atlikėjų, kurie „Black Star“ tapo aukso gysla. Bet, kaip sakoma, nepakeičiamų žmonių nebūna, – ir šiandien bendrovė ieško naujų žvaigždžių. Be abejo, paieškos sėkmingos, nes milijonai talentingų jaunų atlikėjų svajoja pakliūti į „juodosios žvaigždės“ komandą ir įgyvendinti seną svajonę – tapti populiarūs. Tačiau ką jiems atneš ši šlovė, telieka spėlioti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)