Jis taip pat paskolino savo nepamirštamą balsą keturiems filmams apie Šreką ir serijai tęsinių. Tačiau tuomet M. Myersas tarsi sulaukė savo paties „ir gyveno ilgai ir laimingai“... bei dingo iš Holivudo. Kas gi nutiko tam nesuvaldomam komikui, kad jis virto tikru atsiskyrėliu? Štai kodėl jis nebegauna daugiau vaidmenų.

Netikėtas aktoriaus sprendimas

Liepsnojanti M. Myerso karjera gerokai atvėso 2000 metais atsisakius vaidinti kitame „Saturday Night Live“ parodijos įkvėptame filme, kur turėjo vaidinti Dieterį – išgalvotos pokalbių laidos „Sprockets“ keistuolį vokietį vedėją. Kaip skelbė „ABC News“, Dieteris turėjo būti filmo „Ostinas Powersas. Šnipas, kuris mane suvedžiojo“, kuriame suvaidino M. Myersas, tęsinys. Tačiau M. Myersas atsisakė vaidinti, nors pats ir buvo scenarijaus bendraautorius.

Vėliau buvo iškelti keli ieškiniai. Kino studija „Universal“ pareiškė M. Myersui 5 mln. JAV dolerių ieškinį. O prodiuserių kompanija „Imagine Entertainment“ pateikė dar 30 mln. JAV dolerių vertės ieškinį. Pats M. Myersas visiems pateikė priešieškinius dėl „jo teisės į privatumą pažeidimo, piktnaudžiavimo procesu bei „Universal“ sukčiavimo“.

Galiausiai visi susėdo viename kambaryje, nusprendė atsiimti savo ieškinius ir sutiko bendradarbiauti įgyvendinant kitą projektą – filmą „Katinas su skrybėle“. Tačiau ir šis bendradarbiavimas nelabai nusisekė...

Nevykusi vaikystės klasika

Itin prastas šios juostos reitingas svetainėje „Rotten Tomatoes“ (vos 10 proc.) puikiai iliustruoja, kad filmas buvo tikra nesėkmė. Kritikai negailestingai supeikė filmą ir itin kritikavo jo kūrėjus dėl sprendimo ekranizuoti vaikišką pasaką apie išdaigininką katiną, tačiau leisti jam laidyti nepadorius juokelius. Itin daug kritikos sulaukė pats M. Myersas. Vienos recenzijos autorius rėžė iš peties ir pareiškė, kad „prodiuseriai galėjo nevargti užsitikrindami licencijavimo teisių ir galėjo filmą tiesiog pavadinti „Mike'as Myersas: pūkuotas šiknius“.

Galiausiai net pačios knygos apie katiną su skrybėlę autoriaus Theodoro Seusso Geiselio žmona Audrey Stone Geisel uždraudė adaptuoti jos vyro kūrinį.

Už juoko slėpėsi tamsa

Viename interviu kartu su M. Myersu filme „Katinas su skrybėle“ vaidinusi Amy Hill atskleidė, jog aktorius filmuojant šią juostą tikrai nebuvo „švelnus katinėlis“. Ji net sakė, kad jis turėjo kažkokį padlaižūną, kuris visą dieną jį sekiojo iš paskos ir vienintelis jo darbas buvo maitinti M. Myersą šokoladu iš „Tupperware“ indelio. A. Hill taip pat pasakojo, kad M. Myersas buvo tikra primadona ir vertė kitus aktorius ir komandos narius laukti, kol jis kabinėjosi prie kiekvienos detalės.

Ir A. Hill yra ne vienintelis žmogus, kuriam teko dirbti su M. Myersu, ir kuris ne itin gerai apie jį atsiliepė.

2008 metais komedijos „Veino pasaulis“ režisierė Penelope Spheeris pasakojo, kad aktorius buvo „emociškai reiklus“ ir „filmavimo metu darėsi vis sunkiau su juo dirbti“. Ji taip pat pasakojo, kad net turėjo įdarbinti savo dukrą, kad ši nešiotų jam užkandžių.

Dar vienas nepatenkintųjų M. Myersu grupės atstovas yra Robas Friedas, kuris prodiusavo filmą „So I Married an Axe Murderer“. „Manau, kad Mike's yra svajotojas, tačiau jis siekia savo grasindamas ir reikšdamas pyktį“, – sakė jis.

Taigi, M. Myersas sudegino ne vieną profesinį tiltą.

„Meilės guru“ sunaikino ne tik savo karjerą

Jaunesnei auditorijai, kuri veikiausiai nesieja M. Myerso su Ostinu Powersu ar Šreku, deja, yra dar vienas filmas – „Meilės guru“. 2008 metų komedijoje M. Myersas vaidina meilės guru, kuris svajoja sudalyvauti O. Winfrey pokalbių laidoje. Jame vaidina jo kolega iš filmo apie Ostiną Powersą Verne'as Troyeris bei keli gerai žinomi vardai – Justinas Timberlake'as, Jessica Alba ir Benas Kingsley.

Nepaisant visų šių sunkiasvorių žvaigždžių, filmas nebuvo sėkmingas. Jam sukurti buvo išleisti 62 mln. JAV dolerių, neskaičiuojant išlaidų reklamai, tačiau filmui pavyko uždirbti tik 40 mln. JAV dolerių.

Nuo šios juostos pasirodymo kino teatruose praėjo jau beveik dešimt metų, ir nuo tada M. Myersas beveik niekur nevaidino. Tad vargiai galima tikėtis, kad kino studijos pasamdys jį vaidinti didelio biudžeto filme.

Niekas nebeskambina, o kai skambina, jis nekelia ragelio

Kai kalbame apie visų mylimą aktorių, kuris nebevaidina pagrindiniuose Holivudo filmuose, paprastai yra du atsakymai. Pirma, Holivudas nebesiunčia jam scenarijų. Tai yra toks subtilus signalas, kad Holivudui nebereikia to, ką aktorius parduoda. O kita priežastis gali būti ta, kad aktorius pasidaro labai išrankus.

Įdomiausia, kad M. Myerso atveju yra abi priežastys. 2014 metais duodamas interviu M. Myersas sakė paskaičiavęs, kad nuo 1991 metų sulaukė tik 15 scenarijų. Tuo sunkiai galėjęs patikėti žurnalistas paklausė, ar M. Myersas norėtų suvaidinti „įdomų draminį vaidmenį“. Šis atsakė: „Taip, 100 proc., be abejo“. O tai kas atsitinka likusiems vaidmenims, kuriuos jam siūlo? „Iš esmės visų jų atsisakau“, – atsakė jis. Taigi, vaidmenų, kurių jis norėtų, yra labai mažai, o visa kita jis atmeta. Na, jam leidžia taip elgtis žaliasis monstra“. Ne, ne Šrekas, o krūvos seniau užsidirbtų žaliųjų.

HBO mokėjo jam už nieką

2015 metų pradžioje HBO pranešė, kad su M. Myersas su televizijos tinklu pasirašė dvejų metų sutartį dėl... kažko. Detalių nebuvo paskelbta, o po metų pranešta, kad M. Myersas galiausiai nusprendė nutraukti sutartį, ši taip ir neprivedė prie jo serialo užsakymo. Įdomiausia tai, kad aktorius siekia sugrįžti į televizijos ekranus. Jis akivaizdžiai moka sukurti tikru hitu tapsiantį filmą, tačiau jo tiems, kas ji dar prisimena iš „Saturday Night Live“ parodijų, jo šaknys visuomet bus televizijoje.

Tėčio vaidmuo svarbesnis už Holivudo vaidmenis

Ne tokia depresiją kelianti priežastis, kodėl M. Myersas nebesifilmuoja, yra susijusi su tuo, kad jam tenka vaidinti du svarbius vaidmenis – vyro ir tėvo. Neseniai su žmona Kelly Tisdale jie susilaukė dukters Paulinos Kathleen. Pora jau augina sūnų Spike'ą, kuris gimė 2011 metais, ir dukrą Sunday Molly, gimusią 2014 metų balandį.

Tai, kokia svarbi jam yra šeima, M. Myersas papasakojo viename interviu. „Kai kažkas jums sako, kad tėvystė yra puikiausias dalykas pasaulyje, jie nepakankamai ją įvertina“, – sakė jis, pridūręs, kad nemanė, jog tėvystė bus toks nuostabus dalykas ir kad jis jausis toks laimingas.

Taigi, atsižvelgiant į tai, kaip nuoširdžiai jis mėgaujasi tėvyste ir kokie dar maži yra jo vaikai, nesunku įsivaizduoti, kad M. Myersas nenori imtis vaidmens didelio masto Holivudo filme ir praleisti ilgų valandų toli nuo šeimos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)