Teismo medicinos ekspertė Angela Gallop teigia, kad po avarijos buvo tirta, ar Diana nesilaukė. Tuomet paimti 36 metų moters skrandžio turinio mėginiai. Juose buvo ieškoma nėštumą išduodančio hormono ir kontraceptinės piliulės pėdsakų.

„Sunday Times“ mokslininkė paaiškino, kad tokioje situacijoje tai yra du būdai nustatyti nėštumą.

A.Gallop žurnalistams kalbėjo: „Pirmasis būdas – paimti princesės Dianos kraujo mėginį ir išsiaiškinti, ar jame yra nėštumą įrodančio hormono. Antrasis būdas – ieškoti kokių nors įrodymų, jog ji gėrė kontraceptines tabletes. Teismo medicinos tyrimas, kuriuo norėta nustatyti, ar princesė galėjo lauktis trečiosios atžalos, buvo patikėtas profesoriui Davidui Cowanui, buvusiam „King‘s College“ Londone teismo medicinos departamento vadovui.

D. Cowanas tuo metu žurnalistams sakė, kad kraujo perpylimas, kuris buvo būtinas bandant išgelbėti princesės gyvybę, apsunkimo pomirtinius nėštumo tyrimus, tad teko kliautis tik skrandžio turinio mėginių tyrimais.

A. Gallop, parašiusi knygą „When dogs don‘t bark: A forensic scientist‘s search for the truth“, pridūrė: „Tyrimams tinkamiausias buvo kraujo mėginys, kurį paėmėme nuo automobilio kilimėlio“.

Tyrimas parodė, kad Diana nesilaukė, tačiau įdomus faktas - taip pat ištirta, jog princesė nevartojo kontraceptikų. Ar ji buvo tiek įsimylėjusi, kad numojo ranka į saugumą? O gal pora naudojo prezervatyvus?

Gandai, kad buvusi princo Charleso žmona žuvo laukdamasi kūdikio, ėmė sklisti dar garsiau, kai, praėjus septyneriems metams po tragedijos, seras Johnas Stevensas iš Metropoliteno policijos, sulaukė prašymo ištirti kelis su tragedija susijusius klausimus.

Jie skambėjo taip: Ar princesė Diana avarijos metu buvo nėščia? Ar vairuotojo Henri Paulo kraujo mėginys tikrai buvo jo? Ar yra koks nors pagrįstas paaiškinimas, kodėl su avarija nesiejamas baltos spalvos „Fiat Uno“ automobilis?

Sasekso kunigaikščio princo Harry ir Kembridžo kunigaikščio princo Williamo motina princesė Diana 1997 metų rugpjūčio 31 dieną žuvo per avariją Paryžiaus „Pont D‘Alma“ tunelyje.

Jos automobilis, kurį vairavo H. Paulas, buvo persekiojamas paparacių. Lėkdamas didžiuliu greičiu, jis rėžėsi į stulpą. Dianos laidotuves visame pasaulyje stebėjo milijonai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (115)