Marky Mark viešasis įvaizdis deklaravo: gatvių gyvenimo mokyklą baigęs blogas vyrukas. Ir tai tikra tiesa. Jauniausias iš šeimoje augusių devynių vaikų, būsimasis reperis ir aktorius dienas leido Pietų Bostono Dorčesterio rajone. Kai buvo vienuolikos, išsiskyrė jo tėvai.

„Tėvams rūpėjau, tačiau vis tiek jaučiausi paliktas likimo valiai, tad pasukau netinkamu keliu“, – „Forbes“ yra pasakojęs aktorius.

Tai, kad paaugliai prisiverda košės, gana natūralu, iš tokių paikysčių išaugama, bet tik ne M. Wahlbergo atveju. Net ir po proveržio Holivude jam prireikė ne vienerių metų, kol pasirinko teisingą kelią. Kviečiame geriau pažinti tamsiąją šio garsaus vyro pusę.

Paauglystėje M. Wahlbergas buvo nekontroliuojamas


Po tėvų skyrybų M. Wahlbergas kone iš karto pasuko netinkama linkme. Praėjus dvejiems metams po tėvų sprendimo sukti skirtingais keliais (mama – medicinos sesuo, o tėvas – sunkvežimio vairuotojas), būsimoji žvaigždė įniko į sunkiuosius narkotikus. Vos trylikos jis jau šniojo kokainą, bet narkotikai tebuvo pusė problemos: išmestas iš mokyklos jis pradėjo vogti automobilius.

Mark Wahlberg

„Norėjome, ko neturėjome, taigi nusprendėme pasiimti“, – „Forbes“ prisimena aktorius.

Pasakodamas apie savo nusikalstamą praeitį ir paklaustas, ar buvo geras vagis, jis atsakė: „Buvau gana neblogas. Tikrai neblogas. Nestokojau drąsos“.

Kaip pasakoja vietos kunigas Jimas Flavinas, M. Wahlbergas, važiuodamas pro šalį vogtais ir neretai jam akivaizdžiai nepaklūstančiais automobiliais, noriai modavo. Dvasininkas prisimena vieną konkretų atvejį teismo salėje, kai jis pirmą kartą labai rimtai susimąstė apie M. Wahlbergo ateities perspektyvas.

„Jis prieš teisėją kone ant kelių klūpėjo, dievagojosi, kad daugiau niekada gyvenime to nebedarys. Jis buvo tiesiog fantastiškas. Pradėjo ašaroti. Teisėjo širdis suminkštėjo, jis tiesiog neturėjo kito pasirinkimo. M. Wahlbergas vogčiomis dirstelėjo į mane ir nusišypsojo. „Tu mažas niekšeli“ – pasakiau jam. Toje teismo salėje jis surengė „Oskaro“ vertą pasirodymą“, – pasakoja kunigas.

M. Wahlbergas ir rasistiniai incidentai

Audringais paauglystės metais M. Wahlbergas ne tik vogė automobilius, bet ir padarė ne vieną rasizmo pakurstytą nusikaltimą. 1986 metų birželio 15 dieną penkiolikmetis M. Wahlbergas ir trys jo bičiuliai pamatė tuomet dvylikos metų juodaodį Jesse Colemaną.

J. Colemanas su vyresniu broliu ir seserimi ėjo namo, o paaugliai ėmė jiems sekti iš paskos. Kaip skelbė „The Smoking Gun“, vienas iš ketveriukės dvylikamečiui juodaodžiui riktelėjo: „Mums čia juodžių nereikia, todėl nešdinkis po velnių“. Tuo viskas nesibaigė, paaugliai ėmėsi mopedais persekioti savo aukas.

Teismo dokumentuose teigiama, kad M. Wahlbergas su draugais į Colemanų vaikus tą dieną mėtė akmenis ir jiems pavymui skandavo „Mirtis juodžiams, mirtis juodžiams“. Laimei, Colemanų vaikams pavyko pasislėpti „Burger King“ ir išvengti rimtesnių sužeidimų.

Deja, J. Colemanas jau kitą dieną mokykloje vėl susidūrė akis į akį su M. Wahlbergo gauja.

Dvylikametis buvo sekamas, įžeidinėjamas ir žeminamas, vėl apmėtytas akmenimis. Prie siaubingos akcijos prisijungė ir daugiau baltųjų. Viskas baigėsi laimingai tik įsikišus mokytojai, ji iškvietė pareigūnus, kurie chuliganus išvaikė.

Mark Wahlberg

M. Wahlebergui buvo pateikti kaltinimai pasikėsinimu nužudyti

Praėjus dvejiems metams po šio rasistinio incidento, M. Wahlbergas, apsvaigęs nuo fenciklidino (tuo metu jis jau buvo kaip reikiant priklausomas nuo kokaino ir kitų narkotinių medžiagų), žiauriai užpuolė kitą Dorčesterio gyventoją. Teismo dokumentuose teigiama, kad 1988 metų balandžio 8 dieną M. Wahlbergas nepažįstamam žmogui smogė didžiule medine lazda. Auka buvo vietnamietis Thanh Lam, nusikaltimo metu ramiausiai iš savo automobilio ėmęs alų.

M. Wahlbergas tiesiog prie jo prisiartino nešinas lazda ir vožė. Prieš voždamas lazda aukai per galvą, būsimasis aktorius jam pažėrė su Vietnamu susijusių įžeidimų. Vyras liko paslikas gulėti be sąmonės.

Kaip teigiama Masačusatso teismo dokumentuose, M. Wahlbergas, kai dėl užpuolimo jį sulaikė policijos pareigūnai, jiems nerišliai sapaliojo apie „siauraakį išperą“. Pareigūnai įtariamąjį nuvežė atgal į nusikaltimo vietą, kad Thanh Lam (kuriam, laimei, viskas baigėsi gerai, tik naktį teko praleisti ligoninėje stebėjimui) galėtų patvirtinti, kad jį užpuolė būtent M. Wahlbergas, netruko paaiškėti, kad jo visai nereikėjo.

„Jums nereikia, kad jis mane atpažintų. Aš jums parodysiu, kas tas močkrušys, kuriam praskėliau makaulę“, – pareigūnams paaiškino būsimoji pasaulinio lygio žvaigždė. M. Wahlbergui buvo pateikti kaltinimai pasikėsimu nužudyti, tačiau galiausiai jis buvo pripažintas kaltu tik dėl užpuolimo. Už grotų teko praleisti tik 45 dienas.

Mark Wahlberg

Ar M. Wahlbergas tikrai kažkam išmušė akį?

Thanh Lam nebuvo vienintelis, kurį 1988 metų balandžio 8 dieną užpuolė M. Wahlbergas.

Šaltakraujiškai vožęs lazda per galvą Thanh Lam, būsimasis aktorius kartu su dar dviem bičiuliais kurį laiką tiesiog bėgo. Bėgo tol, kol už kelių kvartalų sutiko kitą vietnamietį – ir, žinoma, užpuolė ir jį.

Teismo dokumentuose teigiama, kad M. Wahlbergas pirmiausia savo naują auką – Hoa Trinh – užliūliavo apgaulingu nuolankumu, pasiskundęs, kad jį vejasi policijos pareigūnai ir paprašęs jį paslėpti, apkabindamas kaip seną bičiulį. Pajutęs, kad grėsmės nebėra, būsimasis aktorius nieko blogo neįtariančiam Hoa Trinh žiebė tiesiai į akį.

Tuo metu skelbta, kad Hoa Trinh po smūgio apako, daug metų manyta, kad būtent taip ir nutiko, tiesą sakant, tuo tikėjo ir pats M. Wahlbergas. Tik visai neseniai „The Daily Mail“ surado minėtąjį vietnamietį. Jis paaiškino, kad ta akimi ir taip buvo aklas – traumos, gautos kariaujant Vietname, pasekmė.

„Tai ne jo kaltė. Jis buvo jaunas ir karštakošis, tad jam atleidau. Visi nusipelno antro šanso. Jis už savo nusikaltimą sumokėjo, atliko bausmę. Nesakau, kad tada neskaudėjo, bet tai buvo taip seniai“, – sako nuo jauno M. Wahlbergo nukentėjęs vyras.

Dar vienas gėdingas poelgis

Kai aplankė sėkmė su grupe „Marky Mark and the Funky Bunch“, būsimasis aktorius, deja, nenusiramino. 1992 metais tuometimis reperis buvo sulaikytas dėl užpuolimo ir sumušimo – kartu su savo apsaugos darbuotoju Dereku McCallu jis vietos teniso korte žiauriai sumušė Robertą Crehaną.

Skelbiama, kad aukai buvo sutrupintas žandikaulis. Pasirodo, D. McCallas laikė auką, o M. Wahlbergas „be gailesčio ir atvangos“ spardė jam veidą. Nors teismo dokumentuose teigiama, kad „auka nepadarė nieko, kas galėjo išprovokuoti M. Wahlbergo agresiją“, muzikanto ir „Calvin Klein“ modelio Oliverio Mitchelio vardu advokatas pareiškė, kad konfliktas kilo būtent dėl R. Crehano kaltės.

O. Mitchellis tvirtina, kad M. Wahlbergas pradėjo smurtauti tik tada, kai R. Crehanas pradėjo rasistiškai įžeidinėti reperio juodaodį apsauginį. Nukentėjusysis reperį padavė į teismą, pastarasis iš pradžių savo kaltę neigė.

„Žmonės dėl pinigų pasiryžę viskam. Taip, aš ten buvau, bet į tą konfliktą nesivėliau“, – teisinosi M. Wahlbergas.

Visgi vėliau jis nusprendė su auka taikytis, sumokėjo jam kompensaciją ir teismo išvengė.

Nukentėjusysis teisėjui pareiškė, jog jį pasiūlyta kompensacijos suma tenkina, tad Marky Markas ir šį kartą sausas išlipo iš balos.

Mark Wahlberg

Lenardo DiCaprio atsisakė dirbti su M. Wahlbergu

Markas Wahlbergas kartu su Leonardo DiCaprio 2006 metais Bostone filmavosi Martino Scorsese kriminaliniame trileryje „Infiltruoti“ (iš Dorčesterio rajono kilęs aktorius už šį vaidmenį netgi buvo nominuotas „Oskarui“), tačiau mažai kas žino, kad aktoriai pirmą kartą filmavimo aikštelėje susitiko dar prieš dešimtmetį.

M. Wahlbergas kino pasaulyje dar buvo tikras naujokas, kai 1995 metais sulaukė pasiūlymo filmuotis juostoje „Krepšininko dienoraštis“, paremtoje to paties pavadinimo Jimo Carrollo memuarais. Filme J. Carrollo vaidmenį atlieka L. DiCaprio – jis vaidina perspektyvų vidurinėje mokykloje dar besimokantį krepšininką, pakliuvusį į heroino žabangas. M. Walhbergas filme vaidina vieną iš antraeilių vaidmenų. Tik dviejų aktorių santykiai buvo, švelniai tariant, ne kokie.

„Leonardo kaip reikiant įsiuto, šaukė, kad M. Wahlbergas jo filme vaidins tik per jo lavoną. Na, mes turėjome problemų. Aš tikrai nemaniau, kad jam tai taip svarbu, viskas prasidėjo per labdaringas krepšinio varžybas. Man sakė, kad esu tuščia vieta ir manęs tame jo filme nebus“, – „The Hollywood Reporter“ yra sakęs pats M. Wahlbergas.

Filmo režisierius Scottas Kalvertas (kuris M. Wahlbergą pažinojo iš Marky Marko vaizdo klipų laikų) nusileisti neketino ir į L. DiCaprio užgaidas nesureagavo. „Manau, kad abu vienas apie kitą turėjome labai specifinę nuomonę. Kaip reperis buvau toks gana nepatogus, garsus, norėjau pasirodyti, o juk tas filmas labai rimtas“, – prisipažino pats M. Wahlbergas. Visi nesutarimai išgaravo kaip dūmas po pirmo bendro scenarijaus skaitymo.

M. Wahlbergas bandė ištrinti savo kriminalinę praeitį

2014 metais M. Wahlbergas kreipėsi į Masačusatso malonės tarybą, tikėdamasis, jog pavyks jo byloje panaikinti teistumą dėl užpuolimų, nes to reikia „norinti dirbti su rizikos grupei priklausančiais vaikais ir gauti reikiamus leidimus jo restoranų tinklui „Wahlburgers“.

„Labai apgailestauju dėl visko, kas nutiko 1988 metų balandžio 8 dieną. Nuo tada dariau viską, kad tapčiau geresniu žmogumi, geresniu piliečiu, pavyzdžiu savo vaikams ir kitiems žmonėms“, – kreipimesi malonės tarnybai teigė aktorius. Nieko nuostabaus, kad aktoriaus prašymas sutiktas skeptiškai: daugumos vertinimas buvo toks, kad turtinga baltaodė garsenybė tiesiog bando pinigais išsipirkti praeities klaidas ir apsimesti geresniu, nei yra.

Viena iš juodaodžių moksleivių, į kurią pataikė M. Wahlbergo gaujos mestas akmuo per ekskursiją 1986 metais, Kristyn Atwood savo nuomonės apie aktoriaus norą pamiršti praeities klaidas į vatą nevyniojo: „Man, tiesą pasakius, nusipjauti, kas jis toks, jam nebus taikomos jokios išimtys. Jeigu esi rasistas, toks ir liksi. Tai, kad jis norėtų apsimesti, jog viso to jo gyvenime niekada nebuvo, yra tiesiog apgailėtina“.

Vėliau ir pats aktorius prisipažino, kad kreiptis į malonės tarybą tikrai nebuvo pats geriausias sprendimas: „Tai buvo vienas iš tų dalykų, kai paklausai prasto patarimo. Neturėjau taip elgtis. Jeigu galėčiau atsukti laiką, tikrai nebandyčiau apsimesti geresniu, nei buvau jaunystėje“.

Kalėjime bausmę atliekantis steroidų platintojas tvirtina, kad M. Wahlbergas buvo jo klientas

Kai kalėjime bausmę atliekantis steroidų platintojas Richardas Rodriguezas 2018 metais telefonu kalbėjosi su režisieriumi Jonu Bravo, jis pasididžiavo, kad, kol Kovos su narkotikais agentūra neatliko reido Majamio „Iron Addicts Gym“ sporto klube, jis turėjęs ne vieną itin garsų klientą. Tarp jų, esą, buvo ir Markas Wahlbergas.

R. Rodriguezas, kuriam nelegalus steroidų platinimas per porą metų atnešė daugiau nei dešimt milijonų dolerių, per interviu pabrėžė, kad M. Wahlbergas – „geras vyrukas“, tačiau santykiai bėgant laikui pašlijo: „Jeigu turi reikalų su garsenybėmis, turi išmokti prie jų taikstytis. Wahlbergas pradėjo darytis... vis reiklesnis. Pamatęs, kas jis iš tikrųjų per žmogus, nusprendžiau bendradarbiavimą nutraukti“.

Kaip teigia R. Rodriguezas, M. Wahlbergui steroidai buvo reikalingi „ruošiantis filmavimams“, jis tikėjosi, kad jų galima užsisakyti į bet kurį pasaulio kampelį kada tik panorėjus. „Dažnai jis sugalvodavo labai originalių būdų, kaip gauti norimus preparatus, ir net nebūtinai nurodant tikrąjį savo vardą“, – teigia liūdnai pagarsėjusio sporto klubo vadovas ir priduria, kad aktorius priedangai naudodavosi „gydytojo arba moterišku vardu ir pavarde“.

Pats M. Wahlbergas žiniasklaidai gandus, esą, vartoja steroidus, neigia. TMZ yra sakęs, kad puiki jo kūno forma ir išraiškingi raumenys – sunkaus darbo ir gamtos indėlis.

Mark Wahlberg

Negarbingas M. Wahlbergo bandymas pasipelnyti?

Kai aktorius Kevinas Spacey‘is, sulaukęs kaltinimų seksualine prievarta, kaip musė iš barščių buvo išmestas iš Ridley Scotto projekto „All The Money in the World”, prasidėjo spėlionės, kas visgi išgelbės šį projektą. K. Spacey vaidino itin turtingą magnatą J. Paulą Getty, kuris atsakė bendradarbiauti su mafija, Italijoje pagrobusia jo anūką. K. Spacey buvo atleistas iš jau baigto filmuoti filmo likus keliems mėnesiams iki premjeros, tad situacija tikrai buvo ne iš lengvųjų. Panašu, kad M. Wahlbergas (jis filme vaidina Fletcherį Chace‘ą, buvusį CŽA agentą, kurį į Romą pasiuntė J. P. Getty) labiau domėjosi galimybėmis papildyti savo banko sąskaitą, o ne išgelbėti filmą.

Skelbiama kad aktorei Michelle Williams (ji filme vaidina pagrobtojo J. Paulo Getty III motiną Gail Harris) už paskubomis atliekamus perfilmavimus buvo mokamas tūkstantis dolerių, o štai M. Wahlbergas pareikalavo nei daug, nei mažai – 1,5 mln. dolerių. Net du atskiri šaltiniai teigia, kad aktorius savo sutartyje turėjo teisės pritarti ar paprieštarauti kolegų parinkimui filmavimo aikštelėje punktą – punktą, kuriuo jis ir pasinaudojo, kai kino studija jam prabilo apie idėją pakeisti K. Spacey Christopheriu Plummeriu. „Jis tiesiog pareiškė, kad Ch. Plummeriui nepritars, jeigu jam nebus nesumokėta. Taip jis gavo tuos pinigus“, – teigia vienas šaltinis. Kai aktorių profesinė sąjunga dėl tokio atlygio neatitikimo pradėjo oficialų tyrimą, aktorius pažadėjo tuos pinigus atiduoti M. Williams „Time‘s Up Legal Defence Fund“ fondui.

Pagalba turintiems priklausomybių
Norėdami gauti pagalbos kreipkitės į savo šeimos gydytoją ar artimiausią Priklausomybės ligų centrą:
RPLC Vilniaus filialas 8(52)137808 registratura@rplc.lt P. Širvio g. 5
RPLC Kauno filialas 8(37)333255 registratura.kaunas@rplc.lt Giedraičių g. 8
RPLC Klaipėdos filialas 8(46)415025 registratura.klaipeda@rplc.lt Taikos pr. 46
RPLC Šiaulių filialas 8(41)455644 registratura.siauliai@rplc.lt Daubos g. 3
RPLC Panevėžio filialas 8(45)582673 registratura.panevezys@rplc.lt Elektronikos g. 6
Anoniminių alkoholikų draugija +370 685 05191 info@aalietuvoje.org
Pilnų namų bendruomenė +370 698 73005 info@pnb.lt
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)