„Man atrodo, kad, kai pradėjau intensyviai vartoti narkotikus, vienas iš dalykų, ką norėjau išjungti, tai buvo gedėjimas. Priklausomybė labai sumautas reikalas. Atrodo, kad tikrai padės užgydyti žaizdas. Tik nepadeda. Sukelia panišką baimę ir nerimą. Pasidariau siaubingai pikta“, – pasakoja legendinė manekenė.

Mados ikonos teigimu, kai prie savo paplūdimio namų 1997 metais Majami Biče buvo nušautas jos geras draugas G. Versace, ji buvo sugniuždyta: „Jis mane pažinojo kaip nuluptą, jis mane visada skatino eiti į priekį. Visada sakė nebijoti išeiti iš komforto zonos ir norėti daugiau, kai pati maniau, kad paprasčiausiai nebegaliu. Kai jis mirė, mano pasaulis sugriuvo“.

Iš Jungtinės Karalystės kilusi manekenė su priklausomybe kovojo penkerius metus, kartą per fotosesiją 1999 metais apalpo: „Kai bandai kažką nuslėpti, pavyzdžiui, savo jausmus, būna labai sunku. Aš bandžiau juos kažkaip užmaskuoti. Bet tai buvo didžiausia nesąmonė, aš tiesiog lėtai save žudžiau. Buvo siaubingas laikas“.

Tas sukrečiantis incidentas fotosesijos metu buvo lemtingas signalas, kad jai reikia skubiai ieškoti profesionalų pagalbos: „Nusprendžiau vykti į reabilitacijos kliniką. Tai buvo vienas geriausių sprendimų mano gyvenime, geriausia, ką tuo metu galėjau dėl savęs padaryti“.

„Susitvarkyti su šia problema man prireikė daug metų. Ir po šiai dienai kartais tenka tai prisiminti. Tik dabar žinau, kas man padeda, ir ką daryti“, – atvirauja manekenė.

Dviejų vaikų mama sako, kad ją sukrėtė ne tik artimo draugo mirtis, bet ir pasivijo vaikystės trauma, patirta, kai tėvas paliko jos motiną.

Apie tai manekenė atvirai pasakojo dar 2000 metais per interviu su Barbara Walters: „Daug dalykų ateina iš vaikystės. Pavyzdžiui, nepažįstu savo tėvo, nematydavau savo motinos. Jaučiausi apleista. Tai ir šiandien sukelia labai daug jausmų. Ir vienas iš tų jausmų neabejotinai yra didžiulis pyktis. Tai žymiai gilesnių dalykų išraiška. Tas pyktis. Man tai susiję su nesaugumu, nepasitikėjimu savimi ir vienišumu“.

Pagalba turintiems priklausomybių
Norėdami gauti pagalbos kreipkitės į savo šeimos gydytoją ar artimiausią Priklausomybės ligų centrą:
RPLC Vilniaus filialas 8(52)137808 registratura@rplc.lt P. Širvio g. 5
RPLC Kauno filialas 8(37)333255 registratura.kaunas@rplc.lt Giedraičių g. 8
RPLC Klaipėdos filialas 8(46)415025 registratura.klaipeda@rplc.lt Taikos pr. 46
RPLC Šiaulių filialas 8(41)455644 registratura.siauliai@rplc.lt Daubos g. 3
RPLC Panevėžio filialas 8(45)582673 registratura.panevezys@rplc.lt Elektronikos g. 6
Anoniminių alkoholikų draugija +370 685 05191 info@aalietuvoje.org
Pilnų namų bendruomenė +370 698 73005 info@pnb.lt
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją