Dabar ji savo gyvenimo neįsivaizduoja be kairįjį skilvelį pavaduojančios sistemos.

„Sveiki, mano vardas Sofia. Jeigu ne baterijos, būčiau be pulso. Taip, esu žmogus be pulso. Ir tai ne pokštas. Man padeda toks stebuklingas prietaisas. Jis vadinasi kairįjį skilvelį pavaduojanti sistema, jis pumpuoja kraują į kairę mano širdies dalį“, – pasakoja turinio kūrėja.

Nors plika akimi randą įžiūrėti ir sunku, moteris atskleidė, iš kur jis atsirado: „Lapkritį man buvo atlikta atvira širdies operacija, įsodintas tas prietaisas. Jis užtikrina kraujotaką“.

Sofia parodė ir jam valdyti skirtą pultelį bei gyvybiškai svarbias baterijas.

„Man yra paskutinės stadijos širdies nepakankamumas, laukiu širdies persodinimo. Ketinu jums viską papasakoti“, – sako turinio kūrėja.

„TikTok“ platformoje moteris pastaruosius tris mėnesius itin atvirai dalijasi savo istorija.

Per interviu „People“ ji kalbėjo: „Tas laidas pakankamai ilgas, jau išmokau su juo elgtis, kad netrukdytų judėti. Tiesiog neturiu kito pasirinkimo“.

Prisiminusi, kaip viskas prasidėjo, moteris pasakoja: „Pradėjau justi didelį nuovargį ir silpnumą. Tai buvo nuovargis, kurį sunku apibūdinti žodžiais. Tai nebuvo smegenų nuovargis, nuovargį, kad ir kiek besiilsėčiau, jutau savo kūne“.

Ir nors Sofios dvynei seseriai buvo nustatyta tokia pati genetiškai nulemta liga, ji iš pradžių manė serganti Laimo liga. Olivia, dirbanti ligoninėje, kur buvo gydoma Sofia, jai ir pranešė skaudžią žinią: „Mano sesuo man pasakė, kad Laimo liga aš nesergu, kad ir kaip ji norėtų, kad diagnozė būtų tokia“.

Dabar jauna moteris laukia širdies persodinimo.

„Labai tam ruošiuosi. Tam tikra prasme jaučiu kaltę, kad turėjau pasirinkimą dar iki persodinimo, ne visiems taip pasiseka. Iš pradžių buvo labai baisu, bet paskui supratau, kad tas prietaisas veikia, aš gerai jaučiuosi, o persodinimas yra labai rimta. Norėjau priprasti prie tos minties, ir Janis – tokį vardą daviau savo įrenginiui – man labai padeda, padeda suprasti, kad viskas pasikeitė, kad kelio atgal nėra. Dabar esu pasirengusi širdies persodinimui“, – atvirauja moteris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją