Jo žmona Olga Šarij nutarė įrašyti, anot portalo segodnya.ua, mįslingą kreipimąsi, tiesa, nuo Oksanos Marčenko skyrėsi tuo, kad išpublikavo videoturinį, kuriame klausosi vadinamosios kalėjimo stilistikos muzikos.

Instagrame aktorė, projektų dalyvė Tatjana Pesik pašiepė O. Šarij, kuri neseniai prašė išlaisvinti vyrą, O. Marčenko stiliumi.

T. Pesik išpublikavo tariamai skubų videokreipimąsi, kurį įrašė propagandininko žmonos vardu. Ji šmaikštaudama kreipėsi į įvairių šalių vadovus, taip pat į garsų futbolininką.

„Aš – ukrainiečio tinklaraštininko Šarijaus žmona. Noriu kreiptis į Turkijos prezidentą Erdoganą, Ispanijos karalių Pilypą VI, [futbolininką] Sergio Ramosą nr. 4. Maldauju – nors mano vyras ir ne parlamentaras, nors ir neišvedė tūkstančių žmonių per minų lauką... B..., n... kam jis man toks reikalingas?! Ukrainos saugumo tarnyba, pasiimkite jį!“ – ironizavo aktorė.

Ji, imituodama O. Marčenko, užsidėjo akinius ir apsisiautė šaliu.

Sekėjai įvertino parodiją ir paprašė T. Pesik nesustoti, nes tokio pobūdžio situacijų dar bus, o aktorei puikiai sekasi parodijuoti. Vienas gerbėjas parašė: „Maniau, kad čia tikrai Oksana Marčenko.“

Valstybės išdavimu kaltinamas prorusiškas ukrainiečių tinklaraštininkas A. Šarijus buvo sulaikytas Ispanijoje, ketvirtadienį. Tai per socialinius tinklus pranešė Ukrainos saugumo tarnyba (SBU).

„Ispanijos teisėsaugos institucijos Šarijų sulaikė 2022 metų gegužės 4 dieną. Tai buvo įmanoma dėl Ukrainos saugumo tarnybos glaudaus bendradarbiavimo su Generaline prokuratūra, tarptautiniais partneriais ir... ukrainiečių teisėsaugininkų daugiapakopės specialiosios operacijos. Šis sulaikymas – dar vienas įrodymas, kad kiekvienas Ukrainos išdavikas anksčiau ar vėliau gaus pelnytą bausmę; tai – neišvengiama“, – sakoma per susirašinėjimo platformą „Telegram“ paskelbtame pranešime.

SBU įtaria A. Šarijų valstybės išdavyste ir piliečių diskriminacija.

SBU tyrėjų nuomone, A. Šarijus informacinėje erdvėje vykdė neteisėtą veiklą, kenkiančią Ukrainos nacionaliniam saugumui.

Yra pagrindo manyti, kad A. Šarijus veikė pagal užsienio struktūrų užsakymą, nurodoma pranešime.

Tyrėjų įrodymus parėmė virtinė ekspertų, nustačiusių, kad A. Šarijaus interviu ir pasisakymuose esama prieš Ukrainą nukreiptos ardomosios veiklos faktų.

Pernai tinklaraštininkas buvo informuotas apie įtarimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją