Savo instagramo paskyroje aktorė rašė, kad kompiuterinė tomografija dar sausio 5-ąją parodė, kad smegenyse yra metastazių, todėl atliekamas smegenų švitinimo kursas.

„Vakarykščiame videoįraše matavusi kaukę, kurią reikia užsidėti smegenų švitinimo metu. Sausio 12 įvyko pirmas švitinimo etapas. Akivaizdu, kad bijau. Man – baisi klaustrofobija, mano gyvenime daug visko vyko. Man pasisekė, kad turi puikius gydytojus. Bet baimė... Nerimas... Šitas laikotarpis... Štai taip gali atrodyti vėžys“, – rašė aktorė.

Sh. Doherty liga

2015 m. aktorei diagnozavo krūties vėžį. Vėliau metastazės išplito į limfinę sistemą. Po metų jai pašalino pieno liaukas, vėliau aktorė praėjo chemoterapijos kursą.

Po gydymo buvo remisijos laikotarpis, deja, prieš trejus metus paaiškėjo, kad vėžys atsinaujino – medikai konstatavo ketvirtą stadiją.

Aktorė visus ragina rūpintis savo sveikata, laiku atlikti tyrimus ir saugoti save.

Sh. Doherty yra pasakojusi apie gyvenimą sergant paskutinės stadijos vėžiu. Aktorė prisipažino, kad viešai pasakodama apie savo ligą ji jaučia atsakomybę žmonėms. Ji ragino visus būti atidesniems savo sveikatai. Tačiau kasdienybėje, bendraudama su vyru ir draugais, Sh. Doherty apie ligą prisimena ne taip ir dažnai.

„Mano vyras (Sh. Doherty 2011-aisiais ištekėjo už fotografo Kurto Iswarienko, vaikų pora neturi) sako, kad iš šalies niekados neatspėtumei, jog sergu vėžiu. Aš niekados nesiskundžiu savo savijauta. Tiesą pasakius, aš apie tai beveik nekalbu. Dabar tai tiesiog tapo mano gyvenimo dalimi“, – pasakojo aktorė.

Sh. Doherty teigė, kad pastaruoju metu mėgavosi gyvenimu: leido laiką su draugais ir šeima. Sh. Doherty gerbėjams prisipažino, jog nori pasirengti savo išėjimui iš šio pasaulio ir įrašyti artimiesiems skirtas vaizdo žinutes. Aktorei sunku pradėti šį procesą, nes kol kas ji nejaučia, kad jos misija šioje žemėje jau baigta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)