Ispanijos prokurorai pareiškė įtarimus, kad dainininke apgaulės būdu Ispanijos vyriausybei nesumokėjo 14,5 mln. eurų mokesčių. Teisėsauga dar 2018 metais apkaltino Shakirą nesumokėjus mokesčių už 2012–2014 metų laikotarpiu gautas pajamas. Jeigu bus pripažinta kalta dėl mokesčių vengimo, garsenybei grės bauda ir netgi laisvės atėmimo bausmė.

Tačiau Shakiros spaudos atstovų komanda tvirtina, kad daugiau nei 80 mln. įrašų visame pasaulyje pardavusi Kolumbijos žvaigždė visuomet vykdė visas savo mokestines prievoles. Priduriama, kad moteris šią bylą laiko „visišku jos teisių pažeidimu“.

„Dainininkė yra visiškai įsitikinusi savo nekaltumu, todėl nesutinka su pasiūlytu susitarimu“, – sakoma pareiškime, kurį cituoja „Reuters“.

Byloje ginčijama, kurioje valstybėje Shakira gyveno 2012–2014 metų laikotarpiu. Prokurorai tvirtina, kad ji daugiausia gyveno Ispanijoje, nors atlikėjos oficiali gyvenamoji vieta nurodyta Bahamuose.

Shakirai atstovaujanti viešųjų ryšių įmonė teigia, kad Ispanijos mokesčių agentūrai ji pervedė sumą, kurią esą buvo skolinga, tad moteris nebeturi jokių mokesčių skolų.

Nepateikta jokios išsamesnės informacijos apie prokurorų pasiūlytą susitarimą, taip pat kol kas nepaskirta teismo posėdžio data.

Mažiau nei prieš du mėnesius, praleidę 11 metų drauge, 45-erių Shakira ir 35-erių Gerardas Pique paskelbė apie išsiskyrimą. Jiedu pradėjo susitikinėti 2011 metais, bet taip ir nesusituokė. Buvusi pora augina du sūnus: devynerių Milaną ir septynerių Sašą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją