Nepaisant asmeninių problemų, jo profesiniame gyvenime šiuo metu - pakilimas. Sėkmės sulaukė "Neįmanoma misija. Šmėklos protokolas" (Mission: Impossible - Ghost Protocol) ir jis tikrai dar neketina ilsėtis, nes turi numatęs nemažai naujų vaidmenų - tokiuose filmuose kaip mokslinės fantastikos trileris "Užmarštis" (Oblivion) ir veiksmo blokbasteris "Džekas Ričeris" (Jack Reacher).

Neminint nevykusio "Roko amžiaus" (Rock of Ages), T.Cruise'as yra viena ryškiausių kino žvaigždžių pasaulyje ir gali didžiuotis daugiau kaip 30-čia šlovingų karjeros metų.

Štai 10 įdomių faktų apie ištvermingiausią Holivudo žvaigždę, švenčiančią savo jubiliejų:

- "Ray-Ban" aviatoriaus akinių nuo saulės, kokius T.Cruise'o vaidinamas pilotas nešiojo "Asuose", pardavimo apimtis po filmo pasirodymo išaugo 40-čia procentų. Be to, smarkiai padaugėjo žmonių, norinčių tarnauti į JAV oro pajėgose ir kariniame jūrų laivyne.

- T.Cruise'as buvo vedęs tris kartus: Mimi Rogers, Nicole Kidman ir Katie Holmes. Visos šios sąjungos baigėsi tuomet, kai jo žmonoms buvo 33 metai.

- Uolus scientologas T.Cruise'as į šią religiją įsitraukė 1990 metais, o dabar yra laikomas garsiausiu jos nariu. Jis pats sako, kad scientologija padėjo jam įveikti disleksiją.

- T.Cruise'as ir jo verslo partnerė Paula Wagner 2005 metais perėmė Charlie Chaplino kino studiją "United Artists".

- Jis yra pirmasis aktorius, JAV kino teatruose uždirbęs 100 mln. dolerių su penkiais skirtingais filmais: "Gerais vyrukais" (A Few Good Men), "Firma" (The Firm), "Interviu su vampyru" (Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles), "Neįmanoma misija" (Mission: Impossible) ir "Džeriu Magvairu" (Jerry Maguire).

- Naujienos, kad T.Cruise'as "Interviu su vampyru" vaidina šėtonišką Lestatą, buvo įvertintos prieštaringai ir net knygos autorė Anne Rice viešai smerkė šį pasirinkimą. Tačiau ir ji, ir daugelis gerbėjų išvydę jį filme suskubo atsiprašyti.

- T.Cruse'as nėra veiksmo herojus vien prieš kameras. Ir tikrame gyvenime jis yra nutrūktgalvis, turi piloto licenciją ir daugumą savo kvapą gniaužiančių triukų, tarp jų - nervus tampantį kopimą į aukščiausią pasaulio dangoraižį naujausiojoje "Neįmanomoje misijoje", atlieka pats.

- Tomas buvo nominuotas "Oskarui" už invalido vežimėlyje sėdinčio Vietnamo karo veterano vaidmenį filme "Gimęs liepos 4-ąją" (Born on the Fourth of July), o filmuodamasis net ir ne aikštelėje stengdavosi kuo ilgiau sėdėti vežimėlyje.

- T.Cruise'as atsisakė pagrindinių vaidmenų filmuose "Pamišę dėl šokių" (Footloose), "Vaiduoklis" (Ghost), "Geležinis žmogus" (Iron Man) ir "Greitis" (Speed).

- Angelinos Jolie superšnipo vaidmuo 2010-ųjų "Druskoje" (Salt) iš pradžių buvo numatomas T.Cruise'ui, bet šiam pasitraukus filmo bosai pakeitė agento lytį ir pasirinko A.Jolie.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)