Robertas yra garsiojo Steve‘o krokodilų medžiotojo, kuris dėl savo neretai pavojingų pažinčių su gyvūnais, nykstančių rūšių išsaugojimo ir neįprastai artimo santykio su laukine gamta turėjo gerbėjų visame pasaulyje, sūnus.

2006 metais 44 metų garsenybę pražudė raja. Robertui buvo vos dveji, kai neteko tėvo. Dabar aštuoniolikos sulaukęs vaikinas seka tėvo pėdomis.

Šią savaitę jis pasidalino filmuota medžiaga iš paskutinės laidos „Crikey! It's The Irwins“ serijos. Joje rodomos Roberto pastangos pašerti Casperą, kurį Australijos zoologijos sodas vadina „labiausiai pašėlusiu pas juos gyvenančiu krokodilu“.


Aptvare Casperą pamatyti gana sunku dėl tarsi išblukusios jo spalvos, tad gyvūnas gali labai sėkmingai susilieti su aplinka. R. Irwinas labai stengėsi įkalbėti Australijos zoologijos sodo žvaigždę specialiam pasirodymui.

„Jeigu iš vandens išropos entuziastingai, reiškia, kad pasirengęs „Crocoseum“ pasirodymui. Casperas garsėja laukiniu elgesiu. Kadangi Casperą pirmasis pastebėjo tėtis, manau, kad jis dėl jo turėjo gerą nuojautą. Tikrai neįsivaizduoju, kaip jis reaguos, ir tai man kelia nemenką siaubą“, – prieš susitikimą kalbėjo R. Irwinas.

Nors iš krokodilo ir tikėjosi šiokios tokios reakcijos, R. Irwinas ir jo komanda buvo priversti sprukti ir skubiai apleisti aptvarą.

Filmuotoje medžiagoje girdima, kaip R. Irwinas, bėgdamas nuo krokodilo, savo komandai net du kartus šaukia saugotis.

„Crocoseum“ buvo S. Irwino svajonė, noras padėti zoologijos sodo lankytojams geriau suprasti krokodilus, galimybė juos apžiūrėti iš arčiau. Tam prireikė beveik 7 tūkst. kubinių metrų purvo statinio vietai pakelti nuo žemės ir 1800 saulės baterijų, instaliuotų ant stogo.

„Purvas savoje teritorijoje krokodilams reikalingas pasislėpti nuo potencialais grobio. Skaidrus vanduo atskleidžia, kokie pavojai gali slypėti iš pirmo žvilgsnio taikiame ir ramiame vandens telkinyje. Steve‘o svajonė buvo šioje sudėtingoje kanalų ir vartų sistemoje apgyvendinti kelis briaunagalvius krokodilus, kur jie turėtų tiek savo privačią erdvę, tiek pačiame „Crososeum“ centre dalyvautų pasirodymuose“, – teigia zoologijos sodo atstovai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)