62-ejų S. Cowellas jau du dešimtmečius yra vienas labiausiai žinomų žmonių ne tik Didžiosios Britanijos, bet ir JAV televizijoje. Jis 17 metų užėmė vyriausiojo teisėjo vietą muzikiniuose projektuose „X Factor“ ir „Britain's Got Talent“.

Naujausioje ir plačiai išreklamuotoje jo muzikinėje laidoje „Walk The Line“ S. Cowellą pakeis britų dainininkas, buvęs grupės „Take That“ narys Gary Barlow.

Nors S. Cowello artimiausiu metu ekranuose nepamatysime, jis toliau darbuosis kaip televizijos laidų prodiuseris.

Manoma, kad populiarios žvaigždės sprendimą pasitraukti įtakojo ir praėjusių metų incidentas, kuomet važiuodamas elektriniu dviračiu jis nukrito ir susilaužė kaklą. S. Cowellas, kuris po mylimo sūnaus Erico gimimo prieš septynerius metus pakeitė savo ankstesnį „laukinį“ gyvenimo būdą, turėjo iš naujo mokytis vaikščioti ir nuo to laiko buvo mažiau matomas spaudoje.

Artimas šaltinis sakė, kad S. Cowellas ką tik baigė itin užimtą filmavimų laikotarpį, per kurį daug laiko praleido toli nuo šeimos, todėl dabar nori artimiesiems skirti didžiausią dėmesį.

„Simonui nereikia nieko įrodinėti ir jis nenori išlaikyti žvaigždės statuso. Net po ramesnio poros metų laikotarpio jį vis dar atpažįsta visur, kur jis eina“, – sakė šaltinis.