Žurnalas „People“ publikuoja spalio 24 dieną prekyboje pasirodysiančios knygos ištraukų, kur B. Spears apie nutrauktą nėštumą rašo: „Man nėštumas nebuvo tragedija. Labai mylėjau Justiną. Tikėjausi, kad vieną dieną turėsime šeimą. Tik tam atsirado proga žymiai anksčiau, nei tikėjausi. Tik Justinas dėl nėštumo nebuvo laimingas. Sakė, kad dar nėra pasirengęs priimti naują gyvybę į mūsų gyvenimą, sakė, kad mes per jauni... Nežinau, ar tai buvo geras sprendimas. Jeigu būčiau sprendusi aš viena, niekada nebūčiau to nepadariusi, o Justinas buvo tikras, kad nenori tapti tėvu“.

Pora susitikinėjo nuo 1999 iki 2002 metų – nuo vėlyvos paauglystės iki ankstyvos jaunystės. J. Timberlake‘as B. Spears pateikiamos įvykių versijos nekomentuoja.

Apie globos skandalą dainininkė teigia: „Trylika metų gyvenau tarsi savo pačios šešėlis. Dabar nuo minties, kad tiek metų mano tėvas ir jo bendrininkai kontroliavo mano kūną ir mano pinigus, darosi negera... Buvau tapusi robotu. Ir ne šiaip sau robotu – kažkokiu robotu-vaiku. Ilgą laiką mano vidinė moteris buvo slopinama. Jie norėjo, kad ant scenos šėlčiau, norėjo, kad būčiau tokia, kokios reikia jiems, o likusį laiką – tiesiog robotas“.

B. Spears tėvas Jamie Spearsas ištraukų iš memuarų nekomentuoja, tačiau anksčiau globos sutartį, pagal kurią ji turėjo apribotas teises rūpintis savo vaikais ir gaudavo iš tėvo pašalpą, užuot naudojusis savo sunkiai uždirbtais pinigais, jis aršiai gynė.

„Jeigu ne ta globa, kur Britney būtų dabar? Nežinau, ar ji bebūtų gyva. Tam, kad galėčiau apsaugoti ją, apsaugoti jos vaikus, globa buvo geriausias instrumentas. Nežinau, ar kitu atveju būtų pavykę susigrąžinti vaikus“, – 2022 metų gruodį sakė J. Spearsas.

Britney Spears ir Justinas Timberlake'as

2021 metais B. Spears teisme pasidalino stulbinančiais faktais apie globos metus, galiausiai tų pačių metų lapkritį dainininkė tapo laisva. Tarp teismą ir visuomenę labiausiai šokiravusių faktų – ir tai, kad ji prieš savo valią buvo verčiama vartoti kontraceptines priemones ir kitus vaistus. Iš pradžių J. Spearso vaidmuo globos susitarime buvo įšaldytas, o galiausiai susitarimas iš viso panaikintas.

Savo memuarų knygoje B. Spears pakartoja kai kuriuos kaltinimus, kurios išsakė ir teisme, bei 2022 metų rugpjūčio garso įrašą, kurį iš pradžių paviešino internete, bet paskiausiai ištrynė – jame kalba apie tėvo kritiką jos svoriui.

Ji rašo: „Tas jausmas, kad niekada nebūni pakankamai gera, vaikystėje yra visa griaunantis. Jis man sakydavo tokius dalykus, kai dar buvau mažai mergaitė. Nors užaugau ir pasiekiau neįtikėtinų dalykų, jis man vis tiek kartodavo tą patį“.

„Ant scenos tapau kažkokia būtybe, bet ne žmogumi. Muziką visada jausdavau visu kūnu, muzika tekėjo mano gyslomis kartu su krauju, o jie visa tai iš manęs atėmė. Nenusipelniau to, ką man padarė mano pačios šeima. Jie nužudė mano kūrybingumą, o tai menininkui prilygsta mirčiai“, – rašo dainininkė.

Britney Spears ir Justinas Timberlake'as

B. Spears sako, kad tas liūdnai pagarsėjęs incidentas, kai ji plikai nusiskuto galvą, buvo jos reakcija, jos maištas prieš dėmesį, kurio jį susilaukė išpopuliarėjus jos dainoms.

„Mane nužiūrinėdavo nuo galvos iki kojų, žmonės nesibodėdavo man sakyti, ką galvoja apie mano kūną. Ir taip buvo nuo tada, kai buvau dar paauglė. Tas galvos nusiskutimas ir kiti išsidirbinėjimai buvo noras visus nuo savęs atstumti. Tik įsigaliojus tai globai, supratau, kad mano savarankiškumui atėjo galas“, – teigia dainininkė.

Kitose publikuojamose knygos ištraukose kalbama apie tai, kaip B. Spears pateko į pramogų pasaulį, jos įspūdingą pasirodymą 2001 metų MTV muzikos vaizdo klipų apdovanojimų ceremonijoje ir trumpą aktorystės kelią filme „Crossroads“, kuris neseniai vėl grįžo į kino teatrus: „Man ta patirtis nebuvo iš lengvųjų. Manau, kad ėmiausi vadinamojo vaidybos metodo, tik bėda ta, kad nežinojau, kaip perlaužti savo personažą... Tai iš esmės buvo mano vaidybos karjeros pradžia ir pabaiga. Dėl pastarosios labai palengvėjo“.

Nuo tada, kai išsivadavo iš globos susitarimo gniaužtų, B. Spears grįžo į įrašų studiją, įrašą dainą „Hold Me Closer“ su Eltonu Johnu ir „Mind Your Business“ su will.i.am. Taip pat ištekėjo už savo ilgamečio vaikino Samo Asghari, tačiau po pora po keturiolikos mėnesių pasuko skirtingais keliais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją