Taigi, iš esmės specialistai pasitelkė senovės Graikijos grožio standartus, kuriais remiantis simetriški veidai – patys gražiausi pasaulyje. Naudodamasis šiuolaikinėmis technologijomis, tas proporcijas jis pritaikė garsių moterų veidams.

Grožio etaloną apibrėžianti „Fi proporcija“ grožį apibūdina remdamasi klasikiniais graikų skaičiavimais.

„Bella Hadid neturėjo konkurenčių. Atlikus matavimus, jos gautas rezultatas didžiausias – 99,7 proc. Tai vos per 0,3 proc. nuo idealaus veido“, – „The Daily Mail“ sakė J. de Silva.

Trumpai tariant, pasenę standartai ir technologijos leido sudaryti moterų grožio reitingą ir pareikšti, kad štai B. Hadid atitinka „auksinį standartą", o nuo jos nedaug atsilieka Beyonce.

View this post on Instagram

New @diormakeup Rouge Dior Xmas.. Coming soon by @peterphilipsmakeup💄🖤
A post shared by 🦋 (@bellahadid) on Dec 20, 2018 at 1:02pm PST

Sąrašo sudarytojai pridūrė, kad Beyonce, „artėdama prie keturiasdešimtmečio, atrodo nuostabiai", bet iš jos atėmęs balų dėl antakių ir smakro formos, kas, pripažinkime, skamba kaip tikrų tikriausia nesąmonė.

View this post on Instagram

A post shared by Beyoncé (@beyonce) on Oct 18, 2019 at 2:56pm PDT

Kitos gražiausių pasaulio moterų sąraše atsidūrusios garsenybės – Amber Heard, Ariana Grande, Taylor Swift, Katy Perry, Kate Moss, Natalie Portman ir Scarlett Johansson. „Twitter" bendruomenė piktinasi, kad žmonės vis dar vertina moteris pagal patrauklumą, o mokslininkus smerkia taikant pasenusius ir siauraprotiškus grožio kriterijus. Po straipsnių paskelbimo pasipylė žinutės, kuriose internautai pašiepė "tyrimą". Žmonės teigė, kad grožis - labai subjektyvus dalykas ir to neįmanoma apskaičiuotiu formulėmis. Kiti juokėsi, kad gražiausių pasaulio moterų sąrašas neteisingas vien jau dėl to, jog jame nėra, pavyzdžiui, Rihannos. Treti bandė įrodyti, jog gražiausios pasaulyje yra ne supermodeliai ar dainininkės, o jų žmonos. O ką apie šį sąrašą manote jūs?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (160)