Kathy McKeon dirbo Jackie asistente nuo 1964-ųjų (tuomet, kaip ji pažymi, „visi dar tebegyveno sukrėtime dėl prezidento Kennedy žmogžudystės) iki 1977-ųjų (tada buvo prabėgę dveji metai po to, kai Jackie antrą sykį tapo našle – 1968-aisiais ji ištekėjo už Aristotle‘io Onassis).

„Pirmosiomis savo darbo dienomis negalėjau numanyti, kad būsiu taip įsitraukusi į vienos puikiausių Amerikos šeimų gyvenimą“, – knygos įžangoje rašo K. McKeon. Ji turi omenyje ir tai, kad teko sužinoti labai asmeniškų faktų apie ponią Kennedy-Onassis. Pavyzdžiui, viena elegantiškosios gražuolės koja buvo trumpesnė nei kita.

Jacqueline Kennedy, Johnas F. Kennedy

„Niekuomet nebuvau mačiusi tokios ryškios batelių kolekcijos! Batai iki kulkšnių, įvairiausių spalvų aukštakulniai, švarutėliai sportbačiai rytiniams pabėgiojimams aplink tvenkinį“, – „Town & Country“ cituoja K. McKeon prisiminimus.

Tačiau labiau nei batų įvairovė asistentę domino tai, kad tam tikru aspektu visi batai buvo vienodi. Prie vieno kiekvienos poros bato kulno buvo pritvirtintas daugiau nei pusės centimetro paaukštinimas, akivaizdžiai skirtas tam, kad „sulygintų abiejų kojų ilgį, mat viena koja buvo kiek trumpesnė nei kita“.

Johnas ir Jackie Kennedy

Norint suvokti Jackie dėmesį detalėms, pakanka įsivaizduoti tokį dalyką: šis paaukštinimas buvo maždaug tokio dydžio, kaip pieštuko trintukas. Tokiu pat dėmesiu detalėms pasižymėjo ir žymioji elegantiškoji Jackie Baltųjų rūmų pertvarka ir kruopščiai aprašytas per televiziją transliuoto turo po restauruotus Baltuosius rūmus scenarijus. Transliacija vyko 1962-aisiais per Valentino dieną ir iš viso pritraukė 80 milijonų žiūrovų.

Tačiau daugelis žmonių, net ir perskaitę K. McKeon prisiminimus, gali nežinoti, kad įkvėpimo savo stiliaus triukams Jackie sėmėsi ne iš ko kito, o iš savo vyro – Johno „Jacko“ F. Kennedy. 1955-aisiais, prabėgus dvejiems metams po vestuvių, J. F. Kennedy kreipėsi į gydytoją Janet Travell dėl beveik paralyžiuojančių nugaros skausmų. Gydytoja išsiaiškino, kad kairioji prezidento koja buvo trumpesnė už dešiniąją. Todėl prie visų vyriškio batų kulnų buvo pritaisyti paaukštinimai. J. F. Kennedy sveikata pasitaisė, o J. Travell galiausiai tapo asmenine prezidento gydytoja.

Tad J. F. Kennedy ne tik sugrąžino į madą supamuosius krėslus (juos rekomendavo gydytoja), bet, ko gero, tapo ir slaptu Jackie įkvėpimu taisant jos pačios laikyseną. Tiesa, neaišku, ar 1997-aisiais mirusi J. Travell sukūrė paaukštinimus ir Jackie bateliams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)