NBA legenda, pasak „Business Insider“, mirė sekmadienį. 41-erių krepšininkas žuvo sudužus sraigtasparniui Kalabase, Kalifornijoje.

Pirmasis apie nelaimę pranešė portalas TMZ.com. Rašoma, jog vyras skrido privačiu sraigtasparniu, su juo buvo mažiausiai dar trys žmonės.

Kobe Bryanto mirties vieta

Socialiniuose tinkluose buvo skelbiama nuotrauka, kurioje iš tolo matoma katastrofos vieta ir iš sraigtasparnio liekanų rūkstantys dūmai.

Los Andželo ugniagesiai teigia, jog žuvo devyni asmenys. Kol kas incidento priežastis nėra žinoma, aplinkybės tiriamos.

Našle liko jo žmona Vanessa, jiedu augino keturias dukras – Gianną, Natalią, Biancą ir praėjusių metų vasarą gimusią Capri.

Kobe Beanas Bryantas (toks pilnas jo vardas) buvo viena ryškiausių JAV krepšinio žvaigždžių. Jis net 20 metų žaidė Los Andželo „Lakers“ komandoje. NBA jis žaisti pradėjo iškart po mokyklos ir laimėjo net penkis NBA čempionatus.

Jo tėvas taip pat buvo garsus NBA žaidėjas Joe Bryantas.

Krepšininko karjera neapsiėjo be skandalų. 2003 metais K. Bryantas buvo apkaltintas išprievartavimu, tačiau kaltinimai galiausiai buvo atmesti.

Krepšininkas buvo žinomas ne tik dėl daromų stebuklų krepšinio aikštelėje. 2018 metais jis laimėjo „Oskarą“ už trumpametražį filmą „Dear Basketball“.

Būdamas 21-erių jis susipažino su 17-mete šokėja Vanessa Laine. Tuo metu jis įrašinėjo savo debiutinį muzikinį albumą. Jiedu ėmė susitikinėti ir susižadėjo vos po pusmečio. Vanessa tuo metu dar nebuvo baigusi mokyklos, tačiau, kad išvengtų žurnalistų dėmesio, toliau mokslus tęsė nuotoliniu būdu.

Kobe Bryanto mirties vieta

Vanessos pusseserė Laila Laine yra teigusi, jog pora prieš vestuves nesudarė priešvedybinės sutarties. Tai patvirtindama K. Bryanto žmona sakė, kad Kobe ją per stipriai mylėjo, todėl nesirūpino finansiniais klausimais.

Pora susituokė 2001 metų balandžio 19 dieną. Ceremonijoje nedalyvavo K. Bryanto tėvai, seserys, agentas ar komandos bičiuliai. Šeima prieštaravo K. Bryanto sprendimui vesti dėl daugelio priežasčių - jauno amžiaus, be to, jiems kliuvo jos kilmė.

Supykęs krepšininkas dvejus metus nebendravo su tėvais, tačiau santykiai atšilo, kai porai gimė pirmoji dukra.

TMZ praneša, kad sraigtasparnio katastrofoje taip pat žuvo krepšininko trylikametė dukra Gianna Maria Onore.

Kobe Bryantas

2013 metais krepšinio žvaigždės mama nusprendė pasipelnyti ir aukcione parduoti sūnaus jaunystės daiktus. Pamela Bryant gavo 450 tūkst. dolerių iš aukciono ir pamelavo, kad sūnus davė sutikimą. Tačiau K. Bryantas ėmėsi veiksmų ir per teismą susigrąžino savo turtą. Vėliau tėvai krepšininko atsiprašė išplatindami viešą laišką, kuriame buvo teigiama, jog žvaigždė ir anksčiau išlaikė savo mamą ir tėtį.

2011 metų gruodį žmona nusprendė skirtis, nurodydama, jog priežastis - nesuderinami charakteriai. 2013-ųjų sausį pora socialiniuose tinkluose pranešė, jog atšaukia skyrybas.

2016 metų gruodį porai gimė dar viena dukra. 2019-ųjų vasarą pasaulį išvydo ir ketvirtoji atžala.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (121)