Delfi priemena, kad Jungtinės Karalystės (JK) karališkosios šeimos nario, kuris išreiškė nuogąstavimą dėl princo Harry ir Meghan Markle sūnaus odos spalvos, tapatybė buvo netyčia atskleista olandiškoje knygos versijoje.

„Pasakysiu jums dviejų karališkųjų asmenų vardus, kurie yra įvardinti toje olandiškoje knygos versijoje, nes, atvirai kalbant, jei olandai, užklydę į knygyną, gali ją pasiimti ir perskaityti šiuos vardus, tada jūs, britai, taip pat turite teisę žinoti“, – sakė P. Morganas.

Jis taip pat tikino netikintis, kad karališkoji šeima panaudojo rasistinius išsireiškimus.

„Kol nebus pateikti įrodymai, kad tokie komentarai buvo, niekada tuo nepatikėsiu“, – sakė jis.

„Karališkosios šeimos asmenys, įvardinti šioje knygoje, yra karalius Karolis III ir Kate Middleton“, – atskleidė skandalingasis laidų vedėjas.

Tačiau, kaip teigė „The Post“, kol kas šis faktas dar nėra galutinai patvirtintas.

Leidykla „Xander Publishers“ antradienį, lapkričio 28 d., patvirtino gavusi prašymą iš Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) nedelsiant kuriam laikui Nyderlanduose nutraukti prekybą Omido Scobie parašyta biografija „Endgame: Inside the Royal Family and the Monarchy’s Fight for Survival“, skelbia pagesix.com.

„Negaliu kalbėti apie smulkmenas, – pareiškė leidyklos atstovas spaudai. – Tačiau patvirtinu, kad gavome prašymą laikinai nebepardavinėti šios knygos, taip ir padarėme. Laukiame tolesnių nurodymų. Nežinau, kiek viskas užtruks.“

Galutiniame biografijos, aprašančios JK monarchijos situaciją po karalienės Elžbietos II mirties 2022 m. rugsėjo mėnesį, versijoje autorius neįvardija karališkosios šeimos nario, kuris nerimavo dėl princo Archie odos spalvos, tapatybės, kad nebūtų pažeisti šmeižto įstatymai.

Vis dėlto ankstesnėje versijoje, kurios egzempliorius buvo nusiųstas Nyderlandų žurnalistams, to asmens tapatybė yra atskleista.

Nors „Page Six“ negali nepriklausomai patvirtinti netyčia atskleisto vardo ir pavardės, minėtąjį egzempliorių skaitę Nyderlandų žurnalistai sakė, kad vardas ir pavardė sutampa su ankstesnėse karališkosios šeimos biografijose nurodytu vardu ir pavarde.

Karališkosios šeimos atstovai spaudai kol kas neatsakė į „Page Six“ prašymą pateikti komentarų.

2021 m. kovo mėnesį davę itin atvirą interviu Oprah Winfrey, Harry ir M. Markle teigė, kad vienas karališkosios šeimos narys garsiai pasiteiravo, „kiek tamsi“ bus jųdviejų sūnelio oda (Archie gimė 2019 m. gegužės mėnesį).

Šį netaktišką klausimą daugelis žiūrovų pavadino rasistiniu.

Maišytos rasės M. Markle taip pat tvirtino, kad jai buvo pasakyta, jog jos sūnus neturės karališko titulo ir asmens sargybinių.

Garsiajai televizijos laidų vedėjai paklausus, ar, M. Markle manymu, Archie negavo šių pranašumų „dėl rasės“, Sasekso kunigaikštienė atsakė, kad buvo „keletas“ pokalbių apie Archie odą.

„Apie jūsų kūdikio odos spalvos tamsumą?“ – akivaizdžiai nustebusi pasiteiravo O. Winfrey.

„Taip, ir kaip jis atrodys“, – atsakė buvusi aktorė.

Nors princas Harry pripažino, kad tokios kalbos apie jo sūnų buvo „nemalonios“ ir kad truputį jį „šokiravo“, visgi jis prisiekė niekada neatskleisti taip kalbėjusio giminaičio vardo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją