M. Freemanas tapo garsiu Holivudo aktoriumi tik sulaukęs beveik 50 m. Nuo to laiko praėjus trisdešimčiai metų, jis nepamiršo to gyvenimo laikotarpio, kai patyrė finansinių sunkumų.

Vienas įsimintiniausių jo vaidmenų – Nelsono Mandelos vaidmuo 2009 m. filme „Nenugalimas“ („Invictus“).

Garsų aktorių esame įpratę matyti su auksiniais auskarais ausyse. Pasirodo, jie segimi ne be priežasties.

Instagrame atsakinėdamas į klausimus aktorius paaiškino, kokią slaptą prasmę turi šie auskarai. Jis parašė: „Iš tiesų už juos būtų galima nupirkti karstą, jeigu mirčiau tolimoje vietoje. Todėl jūreiviai būdavo įsivėrę auskarus, dėl tos pačios priežasties ir aš juos nešioju.“

85 m. aktorius M. Freemanas, kaip ir daugelis Holivudo žvaigždžių, filmuodamasis ar pristatydamas filmus, kuriuose vaidino, keliauja po visą pasaulį.

Morganas Freemanas

Jis nepamiršo, kad gyvenimas iki sėkmės kine buvo nelengvas; pripažinimo kine aktorius sulaukė tik būdamas 50 m. amžiaus.

Įdomu tai, kad vaikystėje M. Freemanas nesvajojo tapti kino aktoriumi, o vaidybą išmėgino priverstinai – kaip bausmę už nedrausmingą elgesį mokykloje.

Vaikystėje aktorius labai mėgo filmus, tiesa, retai turėdavo pinigų bilietui į kino teatrą. Jis rinkdavo tuščius pieno butelius, juos parduodavo, taip sutaupydavo vienam kitam bilietui į kiną.

Būdamas 12 m. jis patraukė kėdę, kai jam patinkanti klasės draugė ruošėsi sėsti; mergaitė parkrito, skaudžiai užsigavo ir pasiskundė mokytojai. Mokytoja nenusiuntė M. Freemano pas direktorių – kadangi mokyklos teatrui trūko aktorių, bausdama už piktą išdaigą liepė jam vaidinti spektaklyje.

Tai buvo pirmas vaidmuo ir pirmas gautas apdovanojimas už šį vaidmenį. Šis įvykis ir pastūmėjo M. Freemaną į aktorystę.

Morganas Freemanas

Šeštą dešimtmetį M. Freemanas išvyko į Los Andželą, trokšdamas įgyvendinti savo svajonę, deja, iš pradžių nesisekė, ir jis įsidarbino Los Andželo koledže. Kiek vėliau išvyko į Niujorką, ten kelerius metus vaidino nedideliuose spektakliuose.

1966 m. M. Freemanas debiutavo kine – gavo nereikšmingą vaidmenį filme „A Man Called Adam“, kuriame vaidino Louisas Armstrongas ir Frankas Sinatra jaunesnysis.

Gana ilgai M. Freemanas gaudavo smulkius vaidmenis, už kuriuos gaunamas užmokestis buvo nedidelis.

Dviejų vaikų tėvas vos neišsižadėjo savo svajonės. Jis ėmė galvoti apie taksi vairuotojo darbą, tik staiga 1987 m. nusišypsojo sėkmė – jam pasiūlė vaidmenį kriminaliniame trileryje „Street Smart“. Veikėją Fast Black įkūnijęs aktorius buvo nominuotas „Oskarui“ ir galiausiai karjera kine įsibėgėjo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją