„Nėra gydytojų, kurie galėtų tai patvirtinti“, - žurnalo „People“ publikacijoje sakė 50 metų Sh. Crow, pirmadienį dalyvavusi Katie Couric vedamo pokalbių šou „Katie“ premjeroje.

„Tačiau aš turiu teoriją, kad jis gali būti su tuo susijęs. Aš valandų valandomis kalbėdavausi senais, archaiškais mobiliaisiais telefonais“, - teigė ji.

Sh. Crow tvirtina, kad auglys buvo išsivystęs toje galvos dalyje, prie kurios ji dažnai laikydavo priglaudusi mobilųjį telefoną. Įtarimų, jog kažkas yra negerai, jai kilo tuomet, kai scenoje per pasirodymus ji pradėjo užmiršti dainų žodžius ir tapo labai jautri.

Sh. Crow nėra vienintelė. Tai, kad mobilieji telefonai gali sukelti smegenų vėžį ar prie jo prisidėti, mano daugybė žmonių.

Nerimo dėl mobiliųjų telefonų istorija glaudžiai susijusi su žiniasklaida, kadangi masinės informacijos priemonės (knygos, žurnalų straipsniai, televizijos programos) yra pirminis įvairių baimių variklis. Būgštavimai dėl mobiliųjų telefonų saugumo tiesiogiai susiję su ankstesniu visuomenės susirūpinimu dėl elektromagnetinių laukų.

Štai Larry Kingas 2000 metų rugpjūčio 9 dieną dalį savo populiarios CNN laidos skyrė Larry Reynardui, kuris pasakojo istoriją apie tai, kaip jo žmona po kelių mėnesių susirgo smegenų vėžiu, kai tik pradėjo naudotis mobiliuoju telefonu.

Tačiau ir L. Kingas, ir L. Reynardas pamiršo faktą, kad smegenų augliai paprastai išsivysto per kelis metus, o ne mėnesius, ir kad L. Reynardo žmona veikiausiai jau sirgo vėžiu, kai pradėjo naudotis mobiliuoju telefonu.

Jei pakaktų pasinaudoti mobiliuoju telefonu vos tris mėnesius, kad išsivystytų smegenų vėžys, tuomet šia liga turėtų sirgti beveik kiekvienas suaugęs žmogus, pažymi discovery.com.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)