Žurnalui „i-D“ ji atskleidė priežastis, dėl kurių ryžosi atsisveikinti su išpuoselėtais plaukais. Aktorė papasakojo, kad jai kelia pyktį dažniausiai pateikiamas klausimas, ar ji taip pasielgė dėl skyrybų su mylimuoju, rašo express.co.uk.

„Suvokiau, kad išsiskyriau. Išsiskyriau su tavimi, kolektyviniu tavimi, visuomenės tavimi. Išsiskyriau su Holivudo idealu. Su žaidimu, kuriame dalyvavau. Ideali moters versija parduodama pasitelkiant kiekvieną aktorę. Kiekvienoje plaukų priežiūros priemonių reklamoje, kai pasakojama, kad tai – žavesio paslaptis, padėsianti gauti svajonių vyrą. Ilgi plaukai visada vertė mane jaustis nepatogiai. Jaučiausi, lyg ant galvos man būtų augalas ar ant nugaros esantis sekso taikinys“, – asmenine patirtimi ir mintimis dalinosi aktorė.

R. McGowan atskleidė vaikystėje turėjusi trumpus plaukus ir dėl tokio savo įvaizdžio jautėsi kur kas laimingesnė. „Man labai patiko individualumas, patiko, kad atrodau nei kaip moteris, nei kaip vyras, o galbūt kaip tarpinė būtybė. Du gyvenimo periodai, kai turėjau ilgus plaukus, buvo patys sunkiausi. Tai buvo laikai kai jaučiausi labiausiai nutolusi nuo savęs pačios. Paauglystėje turėjau valgymo sutrikimų, o vėliau susidūriau su psichikos sutrikimu, kurio pavadinimas – Holivudas.“ – pasakojimą tęsė žinoma moteris.

„Man buvo aiškiai pasakyta, kad būtinai turiu būti ilgaplaukė, nes kitaip vyrai, samdantys aktorius ir aktores Holivude, nenorės su manimi permiegoti, o jei jie su manimi to nenorės padaryti, jie manęs nesamdys. Man tai pasakė agentė moteris, o tai tragiška daugeliu atžvilgių. Viduje jaučiausi mirusi, mane glumino tai, kaip atrodau. Jei esi mielos amerikietės Jennifer Lawrence tipo, tavo plaukai turi būti paprasti ir šviesūs, o jei esi laputė, jie turi būti ilgi, tamsūs ir labai vešlūs. Štai tokios tos taisyklės, kurių laužyti nevalia.“ – liūdną realybę konstatavo aktorė.