Taip pat teigiama, kad aktorius ir komikas savo didžiausios šlovės metu netinkamai elgdavosi ir profesinėje aplinkoje: išsirengdavo, laidydavo seksualinio pobūdžio replikas ir buvo agresyvus.

R. Brandas jam metamus kaltinimus, kuriuos atskleidė jungtinis „Sunday Times“, „The Times“ ir „Channel 4“ tyrimas, neigia ir sako, kad visi jo seksualiniai santykiai „visada vykę tik abiejų pusių sutarimu“.

Išžaginimas, seksualinis priekabiavimas ir psichologinis smurtas

Keturios moteris tikina, kad laikotarpiu nuo 2006 iki 2013 metų R. Brandas prie jų seksualiai priekabiavo.

Viena moteris tikina, kad J. Brandas, nenaudodamas prezervatyvo, savo namuose Los Andžele ją prirėmė prie sienos ir išžagino. Vyras, esą, bandė ją sustabdyti ir neleisti išeiti, kol ji nepamelavo, kad eina į tualetą. Tą pačią dieną moteris buvo gydoma išžaginimo krizių centre. Tą, anot „The Times, patvirtino medicininiai įrašai.

Antroji moteris iš Jungtinės Karalystės tvirtina, kad R. Brandas ją skriaudė, kai pats buvo vos įžengęs į trečią dešimtį, o jai tuomet tebuvo šešiolika. Moteris tikina, kad garsus vyras psichologiniu smurtu grįstuose santykiuose ją vadinęs „vaiku“. Iš dabartinės perspektyvos vertindama praeities įvykius ji teigia, kad „jis ją tiesiog norėjo užsiauginti saviems poreikiams“.

Trečioji moteris sako, kad R. Brandas prie jos seksualiai priekabiavo, kai ji dirbo su juo kartu Los Andžele. Moteris sako ne kartą liepusi vyrui atstoti, o priverstas tą padaryti jis „tiesiog pasiuto“. Ji pasakoja, kad garsus vyras grasinosi imtis teisinių veiksmų, jeigu tik ji sugalvos jį kažkuo apkaltinti.

Prie ketvirtos moters R. Brandas seksualiniai priekabiavo Jungtinėje Karalystėje. Ji teigia patyrusi tiek fizinį, tiek psichologinį garsaus vyro smurtą.

Kaip sureagavo R. Brandas?

Penktadienį, dieną prieš internete paviešinant tyrimo rezultatus, R. Brandas socialinėje žiniasklaidoje pasidalino vaizdo įrašu, kuriame jam metamus kaltinimus neigia.

Įraše jis sako, kad tie „rimti baudžiamieji jam metami kaltinimai“ tėra pramanai, kuriais norima jam pakenkti, ir užtikrino, kad visi jo turėti seksualiniai santykiai „buvo abiejų pusių sutikimu“.

Russellas Brandas

Aktorius ir komikas tikina, kad iš televizijos ir dienraščių gavo laiškų, kuriuose vien „agresyvus puolimas“. 48 metų garsenybė tikina tapęs „koordinuotos atakos“ taikiniu ir ketina į tai reaguoti „labai rimtai“.

Praėjus kelioms valandoms po to, kai sekmadienį buvo paviešinti kaltinimai, R. Brandas turėjo pasirodymą 2 tūkst. žmonių talpinančioje „Troubadour Wembley Park Theatre“ erdvėje. Pasirodymo metu garsus vyras užsiminė apie jam metamus kaltinimus, tačiau tiesiogiai temos nepalietė. Žiūrovams jis sakė, kad yra dalykų, apie kuriuos norėtų pakalbėti, bet negali. Pirmadienį likę turo pasirodymai buvo perkelti.

Kokie kiti kaltinimai?

Kiti tyrimo išvadose įvertini kaltinimai R. Brando adresu susiję su galimai nederamu jo elgesiu profesinėje aplinkoje.

Per tyrime minimą laikotarpį J. Brandas pakeitė ne vieną prestižinį darbą, pavyzdžiui, dirbo „BBC Radio 2“ ir „Channel 4“, filmavosi Holivudo filmuose.

Radijo ir televizijos užkulisiuose jo požiūris į moteris buvo „vieša paslaptis“, „Sunday Times“ sakė šaltiniai.

Tyrime teigiama, kad R. Brandas, dirbdamas „BBC Radio 6 Music“ vedėju, studijoje kartą išsirengė, laidė nešvankias replikas kolegoms, dėl ko buvo priverstas atsiprašyti.

„The Sunday Times“ šaltiniai dienraščiui sakė, kad BBC vadovybė tikrai buvo gavusi skundą dėl „nerimą keliančios agresijos ir nepagarbos, sklindančių iš R. Brando“. Pavyzdžiui, garsus vyras mėtė daiktus „Radio 2“ studijoje, šlapinosi į butelį personalo ir svečių, tarp kurių buvo nepilnametis, akivaizdoje.

Dienraštis rašo, kad R. Brandas „Channel 4“ personalo prašydavo susitarti su jaunomis merginomis iš auditorijos, kad po filmavimų jis galėtų su jomis pabendrauti. Vėliau dauguma jų dėl nemalonios patirties bendraujant su garsenybe reiškė apmaudą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)