Vindzoro pilyje per privačią ir finalinę ceremoniją monarchės palaikai buvo palaidoti šalia jos tėvo karaliaus Jurgio VI bei motinos karalienės Elizabeth.

Iki šiol akmenyje išgraviruoti buvo tik jų vardai, tačiau, mirus karalienei, jų sąrašą papildė ne tik ji, bet ir jos velionis vyras princas Philipas, kuris mirė pernai, būdamas 99-erių. Jo palaikai buvo perkelti šalia monarchės, todėl pora nuo šiol liks amžinai kartu.

Dabar ant Šv. Jurgio koplyčioje esančio juodo marmuro yra iškalta: „Jurgis VI 1895–1952“, „Elizabeth 1900–2002“, „Elžbieta II 1926–2022“ ir „Philipas 1921–2021“.

Karalienės Elžbietos II amžinojo poilsio vieta Vindzoro pilyje

Šviežiai atnaujintas antkapis yra apsuptas gėlių ir vainikų, žyminčių pagarbą neseniai mirusiai karalienei.

Elžbieta II buvo palaidota pirmadienį. Po valstybinių ir viešų laidotuvių netrukus jai bei jos artimiesiems buvo surengta privati ceremonija Jurgio VI memorialinėje koplyčioje.

Po laidotuvių baigėsi viešas ilgiausiai valdžiusios Didžiosios Britanijos monarchės gedulas.

Laidotuvių akimirkos:

Laidotuvių diena Londone:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)