- Ką prisimenate iš savo pirmojo apsilankymo Lietuvoje, kuris įvyko 2011 metais? - DELFI klausė Perio Gessle'o.

- Prisimenu nuostabų vakarą. Išparduoti bilietai į šou Vilniuje – susirinko 9000 žmonių, tiesa? Nekantraudami laukiame šou, kuris įvyks Kaune!

- „Roxette“ užima antrąją vietą sėkmingiausių Švedijos atlikėjų sąraše. Ką jums asmeniškai tai reiškia? Kaip jaučiatės būdamas superžvaigžde daugiau nei 20 metų?

- Labai didžiuojamės tuo, ką esame pasiekę. Niekada negalima žvelgti į sėkmę kaip į savaime suprantamą dalyką. Sunkiai dirbame, tačiau taip pat mus lydi sėkmė, jaučiame mūsų gerbėjų iš viso pasaulio palaikymą. Tai buvo itin svarbu, kai Marie susirgo 2002 m. – ji jautė meilę ir švelnumą. Be gerbėjų paramos mūsų dabar čia nebūtų.

- Kokia tiek ilgai trunkančio jūsų bendradarbiavimo paslaptis?

- Mes su Marie pažįstame vienas kitą nuo aštuntojo dešimtmečio – repetuodavome toje pačioje studijoje, nors ir grojome skirtingose grupėse. Visada buvome geri draugai, padėdavome vienas kitam. Esame labai skirtingi, mūsų asmenybės nėra panašios, gal būtent tai mums ir padėjo?

- Daugelis jūsų dainų yra apie meilę ir jausmus, jos yra tapusios visame pasaulyje žinomasi hitais. Iš kur semiatės įkvėpimo? Ar turite universalų receptą hitams kurti?

- Norėčiau turėti tokį receptą! Ne, visada jaučiausi labiau dainų kūrėjas, o ne atlikėjas. Rašau dainas nuo dešimties – tai man tinkamas saviraiškos būdas. Viskas prasideda nuo idėjos, emocijos, frazės, įdomios melodijos. Ne visi tekstai yra apie mane, tačiau visose dainose yra dalelė manęs...

- Kodėl nuo 2001 iki 2009 m. Jūsų karjeroje buvo pertrauka?

- 2002 m. Marie diagnozuotas pavojingas smegenų auglys, todėl daug metų ji negalėjo dirbti. Po to, ką jai teko patirti, išgyvena tik 5 proc., vienas iš dvidešimties. Tai, kad ji šiandien yra su mumis – tikras stebuklas, todėl esu tikrai laimingas, kad galime kartu tęsti muzikinę kelionę.

- Atlikėjai daug keliauja. Gal galėtumėte pasidalinti įsimintiniausiu susitikimu, įvykusiu per šias nesibaigiančias keliones?

- Kadangi esu ištikimas „The Beatles” fanas, niekada nepamiršiu festivalio, kuriame dalyvavome kartu su Ringo Starru.

- Kaip Jums pavyksta suderinti asmeninį ir profesinį gyvenimą? Ar jūsų šeimų nariai keliauja kartu?

- Kartais mūsų šeimos keliauja kartu. Kadangi vaikai vis dar lanko mokyklą, kartais būna gana sudėtinga viską suderinti, tačiau dažniausiai visus sunkumus pavyksta išspręsti.

- Kokie jūsų artimiausios ateities planai?

- „Roxette” turas „XXX/The 30th Anniversary Tour” tęsis ir 2016 metais, taigi veiklos mums netrūksta. Kai grįžtame iš kelionių, darome naujojo albumo, kuris turėtų pasirodyti kitais metais, įrašus. Mums sekasi puikiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)