Kovo 21 d. „YouTube“ kanale pateiktame vaizdo įraše A. Navalno komanda nurodė, kad visi jachtos „Šeherazada“ nariai, išskyrus kapitoną, yra Rusijos piliečiai, kurie dirba Federalinėje saugumo tarnyboje (FSO). Pastaroji rūpinasi būtent V. Putino apsauga.

Nors oficialus jachtos savininkas nėra viešai žinomas, nuolatinių jachtos darbuotojų sąrašas tik patvirtina, kad šia jachta plaukioja būtent Rusijos prezidentas.

Tiesa, jachtos kapitonas „The New York Times“ neigė, kad jachta priklauso V. Putinui ir tai, kad jis apskritai joje yra buvęs.

„SuperYachtFan“ duomenimis, itin prabangios jachtos vertė – apie 640 mln. eurų.

Kaip pasakoja tyrimą atlikusi komanda, 140 metrų ilgio superjachta, turinti 6 denius, pagaminta 2020 m. Vokietijoje.

„The Sun“ kiek plačiau leido suprasti, kokia prabanga slypi šios superjachtos viduje.

Pasak britų dienraščio, čia atsiskleidžia ne tik perteklinė prabanga, bet ir beskonybė.

Kone kiekvienas paviršius, anot „The Sun“ šaltinio – buvusio jachtos darbuotojo, yra marmurinis arba auksinis. Čia yra ne vienas baseinas, SPA kompleksas, grožio salonas, sauna, sūkurinė vonia, kino teatras, pobūvių salės, sporto salė, dvi sraigtasparnių nusileidimo aikštelės. Tai – tarsi mini miestas.

Be to, skelbiama, kad Putinui buvo įkurta ir speciali dziudo sporto salė, ir net liftas.

Jachtoje yra įrengta net ligoninė, o plytelėmis išklota šokių aikštelė gali lengvai nusileisti ir virsti dar vienu baseinu. Prie visos šios virtinės išskiriamas ir biliardo stalas, 5 metrų akvariumas ir didžiulis televizorius, kuris driekiasi per visą 4,5 m sieną. Pasak šaltinių, vien jo įrengimas kainavo milijoną eurų.

Net vonios kambariuose nepraleista progos pademonstruoti sunkiai protu suvokiamų turtų – ten įrengti auksiniai tualetinio popieriaus ritinėlių laikikliai ir auksiniai čiaupai.

Teigiama, kad jachtoje pasirūpinta ir aukščiausios kokybės apsaugos sistema.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Dalintis
Nuomonės