Savo „Instagram“ puslapyje ji paragino Rusijos piliečius sustabdyti vykstantį košmarą.

M. Maškova paminėjo, kad pasirinkimų skaičius mąžta, o rinktis reikės kiekvienam, rašo UNIAN.

„Nuo vasario 24-osios dažnai sapnuoju košmarus. Jie vis kartojasi. Yra vienas, iš kurio visada pabundu ir jau nebegaliu užmigti. Tai sapnas, kuriame mano jaunėliai broliai šaudo į mano draugus Ukrainoje. Brangios Rusijos motinos! Esate stiprios. Esate drąsios. Šiaip ar taip, visada tokios buvote. Per Antrąjį pasaulinį karą mes gynėme savo žemę. Dabar mums siūloma netekti vyrų, brolių, tėvų, sūnų, draugų svetimoje žemėje. Ginant Donbaso gyventojus (po mano žinutėmis galima rasti tūkstančius būtent šių žmonių įkeltų komentarų ir prašymų eiti velniop su savo gynyba – jeigu nebūtume atėję 2014-aisiais, jokio karo nebūtų). Mano košmaras baigėsi. Mano broliai nedalyvaus šitame baisiame kare. Mano broliai su manimi. Padarykite galą savo košmarams. Eiti į gatves neraginu, nes pati esu kitoje šalyje, taigi, manęs pačios ten nebus. Bet apskritai pasirinkimų vis mažėja. O rinktis teks kiekvienam. Kitaip bus pasirinkta už jus. Ir tai taip pat pasirinkimas“, – parašė M. Maškova.

Galima paminėti, kad M. Maškova nuo pat pirmos Rusijos įsiveržimo į Ukrainą dienos smerkė karą. Kiek anksčiau ji yra sakiusi, kad Rusija ir toliau žudo taikius Ukrainos gyventojus, nors tikina besitaikanti į niekingo nacistiškai nusiteikusio priešo karines bazes. Moteris taip pat minėjo svajojanti pamatyti V. Putiną Hagoje.

Šiuo metu M. Maškova gyvena Jungtinės Valstijose. Ji atsisakė bet kokio darbo Rusijoje.

Putinas paskelbė Rusijoje dalinę mobilizaciją

Rugsėjo 21 d. Rusijos Federacijos prezidentas paskelbė apie šalyje pradedamą dalinę mobilizaciją. Remiantis Rusijos valdžios žodžiais, pirmiausia kariauti prieš Ukrainą bus šaukiami karinės patirties turintys piliečiai. Iš viso numatyta sutelkti iki 300 tūkst. žmonių.

V. Putino pranešimas atitinka daugelio Vakarų šalių ekspertų analizės išvadas, kuriose teigiama Rusiją patiriant žmogiškųjų išteklių stygių, todėl tęsti karą jai darosi sudėtinga. V. Putinas, savo ruožtu, neatsisako pirminio ketinimo okupuoti visą Ukrainos teritoriją. Tuo pat metu privačios karinės kompanijos „Vagner“ vadovas užsiima kalinių verbavimu.

Po pirmųjų sėkmingų Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontratakų Charkivo srityje Maskva prakalbo apie būtinybę operatyviai surengti „referendumus“ okupuotuose rytiniuose ir pietiniuose Ukrainos rajonuose.

Nemenkas skaičius Vakarų valstybių jau nurodė, kad „referendumų“ rezultatų nepripažins, o JAV užsiminė, kad Rusijai už tai teks sumokėti.

V. Putino pranešimo apie mobilizaciją išvakarėse Rusijoje buvo gerokai sugriežtintos bausmės už pasidavimą į nelaisvę ir dezertyravimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)