Šaltiniai Paryžiuje tvirtina, kad kalba eina apie paparacę Valerie Suau. Ji, būdama maždaug pusės mylios (apie 800 metrų) atstumu nuo tos vietos Provanse, kur buvo apsistoję Kembridžo hercogas ir hercogienė, pasinaudojo didelio priartinimo objektyvu, kad nuo vieškelio galėtų įamžinti intymias poros akimirkas.

Pagal turimas žinias, V. Suau stos prieš baudžiamąjį teismą. Tas pats laukia ir nuotraukas išspausdinusio leidinio „Closer“, kuris pirmą kartą teisinių veiksmų susilaukė pernai rudenį, kai K. Middleton advokatas Aurelienas Hamelle'as argumentavo, kad tai „groteskiškas privatumo pažeidimas“.

Šaltinių teigimu, fotografę V. Suau policija suėmė šio mėnesio pradžioje. Ji neigia dariusi „neprideramas“ nuotraukas, tačiau toje vietoje tuo metu, kurį A. Hamelle'as pavadino „labai intymiu momentu“, nebuvo nustatytas jokio kito fotografo buvimas.

„Hercogienė Catherine yra jauna moteris, o ne objektas“, - rugsėjį sakė A. Hamelle'as. Tuo metu jis siekė teismo nurodymo, kad visi žurnalo egzemplioriai būtų išimti iš prekybos bei būtų užkirstas kelias tolimesniam nuotraukų platinimui bet kokiu būdu.

Advokatas pridūrė, kad situaciją dar labiau paaštrino tas faktas, kad iki pusės nuogos hercogienės nuotraukos buvo padarytos praėjus „vos šešioms dienoms po beprasmio, ciniško ir liguisto persekiojimo, pasibaigusio Williamo motinos princesės Dianos mirtimi, penkioliktųjų metinių“.

Rugsėjį, kalbėdama žurnalo „Closer“ vardu, redaktorė Laurence Pieau naujienų agentūrai „Agence Prance Press“ tvirtino, kad visuomenės pasipiktinimas „neproporcingas“ ir ji visiškai nesigaili dėl sprendimo spausdinti šias nuotraukas.

„Šios nuotraukos nė kiek nešokiruojančios, - tikino redaktorė. - Jose įamžinta jauna iki pusės nuoga besideginanti moteris, kaip ir milijonai moterų, kurias galima išvysti paplūdimiuose“.

„Tai jauna pora, kuri neseniai susituokė, - toliau tęsė L. Pieau. - Jie įsimylėję. Jie nuostabūs. Ji yra XXI amžiaus princesė“.

Iš pradžių hercogas ir hercogienė, kurie šiuo metu laukia liepą gimsiančio savo pirmagimio, pernai rudenį pagal griežtus Prancūzijos privatumo įstatymus iškėlė baudžiamąją bylą prieš tuo metu neįvardytą fotografą.

Prancūzijos žiniasklaida apsaugota nuo prievolės nurodyti savo šaltinį, tačiau situaciją žinančių šaltinių teigimų prieš „moterį fotografę“, dirbančią regioniniam laikraščiui „La Provence“, bei „Closer“ leidėją“ pradėtas oficialus baudžiamasis tyrimas.

Sent Džeimso rūmų atstovas pareiškė, kad „toliau vykstantis teisinis procesas yra Prancūzijos institucijų reikalas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)