Spalio 10 d. jie dalyvavo minėtojoje konferencijoje Niujorke, tada lėktuvu „Dassault Falcon 7X“ nuskrido iš Naujojo Džersio į Kanuaną, o paskui parskrido į Džordžijos valstijos miestą Atlantą, skelbia dailymail.co.uk.

Princas Harry su žmona dalyvavo konferencijoje, kurią surengė „Project Healthy Minds“. Jos metu Zakas Williamsas, anapilin iškeliavusio aktoriaus ir komiko Robino Williamso sūnus, susirinkusiesiems pareiškė, kad klimato kaita daro didelį neigiamą poveikį žmonių, ypač jaunų, psichikos sveikatai.

Garsioji pora ne kartą stengėsi pabrėžti, kad pasisako už aplinkos apsaugą. Kai prieš dvejus metus davė interviu Oprah Winfrey, princas Harry nurodė, kad klimato kaita ir psichikos sveikata yra du „neatidėliotini klausimai“.

Princas Harry ir Meghan Markle

Visgi Sasekso kunigaikščiai nesibodi skraidyti privačiais lėktuvais. 2019 m. Harry ir M. Markle sulaukė kritikos, nes vos per 11 dienų keturis kartus skrido privačiu lėktuvu, įskaitant kelionę į sero Eltono Johno namus Nicoje.

Skrendant privačiais lėktuvais, vienam keleiviui tenka didesnis sunaudojamų degalų kiekis nei komercinių skrydžių metu.

Harry artimas šaltinis sakė, kad „Dassault Falcon 7X“ priklauso princo bičiuliui, turinčiam nekilnojamojo turto Kanuane, ir pridūrė, jog Sasekso kunigaikščiai į Niujorke įvykusią konferenciją atskrido komerciniu lėktuvu.

Princas Harry yra sakęs, kad „99 proc. atvejų“ skraido komerciniais lėktuvais, tačiau kartais renkasi privačius, norėdamas užtikrinti „savo šeimos narių saugumą“.

Buvęs Jungtinės Karalystės (JK) parlamento narys, Liberalų demokratų partijos priekinėse eilėse sėdintis Normanas Bakeris teigė, kad Sasekso kunigaikščiai bereikalingai kenkia aplinkai dėl savo „keliavimo įpročių“ ir veidmainiauja, kalbėdami apie klimato kaitos krizės svarbą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją